Adesanya sa v marci pokúsi zapísať do histórie!

Daniel Stankovič|26. dec 2020 o 01:00

Podľa trénera šampióna strednej váhy to vyzerá, že sa na jar dočkáme veľkého zápasu dvoch šampiónov.

Začiatkom marca, na turnaji UFC 259 by sme sa podľa všetkého, mali dočkať prestížneho zápasu dvoch súčasných šampiónov svojich divízií. Neporazený Israel Adesanya by sa mal po dvoch úspešných obhajobách, vydať do tej poloťažkej vyzvať Jana Blachowicza. Informáciu mal dnes potvrdiť Eugene Bareman, hlavný tréner Nigérijčana. Ten by sa víťazstvom mohol stať po McGregorovi, Cormierovi, Nunes a Cejudovi, piatym bojovníkom v histórii UFC, kraľujúcim dvom divíziám v rovnakom čase.

Israel Adesanya sa od svojho vstupu do organizácie, raketovo stal jednou z jej najväčších hviezd, keď porazil skoro celú špičku divízie. Pred časom sa dokonca spomínal aj jeho možný duel s legendárnym Jonom Jonesom, z ktorého však kvôli prechodu Jonesa do ťažkej váhy, zišlo. Súperom v oktagone mu bude poľský šampión poloťažkej váhy, Jan Blachowicz. Z bojovníka, ktorý vo svojich prvých šiestich zápasoch v UFC mal bilanciu 2-4, je po skvelom trojročnom období nový kráľ divízie a teraz má možnosť byť prvým mužom, ktorý „Last Stylebendrovi“ uštedrí porážku.

Obaja bojovníci sa spoločne naposledy predstavili na turnaji UFC 253. Adesanya vo svojej druhej obhajobe doslova zničil Brazílčana Costu, zatiaľ čo Blachowicz, výhrou nad Reyesom ukoristil vysnívaný titul.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Adesanya sa v marci pokúsi zapísať do histórie!