AC Miláno opäť zaváhalo, Ancelotti neprepadáva panike

SITA|2. mar 2009 o 14:07

Zdá sa, že po ďalšom zaváhaní talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno môžu zverenci Carla Ancelottiho zabudnúť na zisk Scudetta.

JANOV.

"Rossoneri" prehrali na ihrisku Sampdorie Janov 1:2 a na lídra Serie A 2008/2009 a zároveň mestského rivala Inter Miláno majú už 12-bodové manko. AC Miláno vypadlo aj z Pohára UEFA, keď minulý týždeň stroskotalo v šestnásťfinále na nemeckom tíme Werder Brémy.

Štyridsaťdeväťročný kormidelník priznáva, že jeho zverenci majú v ostatnom období slabšiu formu a doľahla na nich herná kríza. Východisko vidí v získaní vyššej sebadôvery. "Prežívame ťažké obdobie. Som si však istý, že čoskoro sa opäť vrátime na víťaznú vlnu. Musíme si viac veriť. Nemyslím si, že sme proti Sampdorii hrali zle. Vytvorili sme si dostatočné množstvo gólových príležitostí, ktoré sme však nepremenili a zrazu sme prehrávali 0:2," nechal sa po stretnutí počuť Ancelotti.

Generálny manažér "červeno-čiernych" Adriano Galliani priznal, že viac ako kedykoľvek predtým je reálnejšia myšlienka o ukončení spolupráce s lodivodom Ancelottim. Ešte však nad ním neláme palicu a avizuje, že mu dá šancu ukázať jeho kvality.

"Hneď ako sa vyliečia naši zranení hráči, stúpne aj naša výkonnosť. Zrejme to potrvá ešte pár týždňov, ale už to nebude trvať dlho. Stále máme reálnu šancu na splnenie nášho cieľa, ktorým je 3. miesto v Serie A," uzavrel Ancelotti, ktorý pôsobí na lavičke AC Miláno od roku 2001.

Kľúčovou postavou Sampdorie bol útočník Giampaolo Pazzini, ktorý v 51. min strelil druhý gól Janovčanov. Jeho presný zásah bol napokon víťazný, keďže "rossoneri" už len desať minút pred koncom riadneho hracieho času znížili na konečných 1:2. Pre Pazziniho to bol už piaty gól po príchode z Fiorentiny v priebehu zimného prestupového obdobia. "Víťazstvo je pre nás nesmierne dôležité. Bol to krásny deň. Triumf si ceníme o to viac, že sme uspeli proti veľmi silnému súperovi. Osobne som šťastný, že sa mi po príchode z Florencie opäť strelecky darí," povedal 24-ročný útočník v rozhovore pre televíznu stanicu Sky Sports. Sampdoria sa vďaka plnému bodovému zisku udržala v tabuľke na 14. pozícii, od priečok znamenajúcich zostup do nižšej súťaže ju momentálne delí 9 bodov.

Sampdoria Janov - AC Miláno 2:1 (1:0)

Góly: 33. Cassano, 51. Pazzini - 80. Pato, 25 000 divákov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»AC Miláno opäť zaváhalo, Ancelotti neprepadáva panike