Abramovič ponúkne trénerovi Di Matteovi kontrakt

Roberto Di Matteo.
Roberto Di Matteo. (Autor: SITA/AP)
TASR|26. máj 2012 o 13:58

O trénerovi Chelsea rozhodne aj to, či sa Abramovičovi podarí získať do svojich služieb Pepa Guardiolu.

LONDÝN. Po víťazstve FC Chelsea v Lige majstrov a FA Cupe stúpol v očiach majiteľa londýnskeho klubu Romana Abramoviča kredit dočasného kouča Roberta Di Mattea natoľko, že Rus je ochotný ponúknuť trénerovi počas nasledujúcej sezóny spoluprácu na trvalej báze.

O tom, že Di Matteo je momentálne najhorúcejším adeptom na vedenie tímu v ďalšom ročníku, informoval portál ESPN s odvolaním sa na zdroj blízky klubu.

"Di Matteo zostane trénerom počas nasledujúceho roka. Nie je to zrejme ideálne riešenie, ale som si istý, že to taliansky tréner zoberie. Di Matteo chce na poste zotrvať a chce presvedčiť, že je výhodné ho ponechať pri kormidle. Rozhodnutie príde čoskoro," cituje anonymného informátora ESPN.

Veľa ohľadne osudu Di Mattea údajne závisí aj od toho, či sa Abramovičovi náhodou nepodarí presvedčiť z Barcelony odchádzajúceho Pepa Guardiolu, aby prebral tím The Blues.

Preteky o katalánskeho úspešného kouča budú ešte napínavé, najnovšie šumy hovoria aj o záujme FC Liverpool.

Guardiola sa doteraz vyjadroval v médiách v duchu "otvorených dvierok", podľa vlastných slov si chce trochu od vrcholového futbalu oddýchnuť, no za predpokladu, že sa objaví zaujímavá ponuka, je schopný si sadnúť za rokovací stôl a prípadne aj na ňu aj prikývnuť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Abramovič ponúkne trénerovi Di Matteovi kontrakt