Malkin absolvoval operáciu. Je otázne či stihne úvod sezóny

Ruský hokejový útočník Jevgenij Malkin.
Ruský hokejový útočník Jevgenij Malkin. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|5. jún 2021 o 10:25

Zranil sa v zápase proti Bostonu.

PITTSBURGH. Ruský útočník Jevgenij Malkin absolvoval operáciu pravého kolena a hokejistom Pittsburghu Penguins nebude k dispozícii v septembrovom tréningovom kempe pred štartom nového ročníka NHL.

Tridsaťštyriročný Malkin sa zranil ešte v polovici marca v dueli proti Bostonu a vynechal záverečných 23 zápasov základnej časti.

Rovnako mužstvu chýbal aj v prvých dvoch stretnutiach 1. kola play off proti New Yorku Islanders. V neúspešnej sérii proti "ostrovanom" sa vrátil na zvyšné štyri duely a pripísal si päť bodov (1+4), hoci nebol stopercentne fit.

"Trápilo ho zranenie kolena a naozaj tvrdo bojoval, aby sa vrátil do zostavy a skúsil nám pomôcť," povedal o jeho nasadení kouč Mike Sullivan.

Zatiaľ nie je jasné, či dvojnásobný majster sveta stihne štart novej sezóny.

V ostatnej sezóne nazbieral v 33 zápasoch základnej časti 28 bodov (8+20). V Pittsburghu, s ktorým trikrát vyhral Stanleyho pohára, má zmluvu ešte na rok.

Generálny manažér Ron Hextall tento týždeň naznačil, že Penguins by si radi udržali jadro tímu pozostávajúce z tria Malkin, Sidney Crosby a Kris Letang.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Malkin absolvoval operáciu. Je otázne či stihne úvod sezóny