Tréningová hala? Šéf popradských hokejistov v nej vidí niekoľko výhod

K hokejovému štadiónu v Poprade pribudne tréningová hala.
K hokejovému štadiónu v Poprade pribudne tréningová hala. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|18. feb 2021 o 19:45

Výstavba haly by ich nemala obmedziť.

POPRAD. Nie jedna, ale rovno dve hokejové tréningové haly budú už čoskoro v Poprade realitou.

Prvá vyrastie vedľa zimného štadióna, kde svoje domáce zápasy v Tipos extralige hrávajú hokejisti HK Poprad.

Z celkovej sumy takmer päť miliónov eur zafinancuje výstavbu dvojmiliónovou dotáciou vláda a zvyšnú čiastku uhradí mesto.

Druhú halu postavia v rámci projektu Hokejovej akadémie Strednej športovej školy v Poprade pod záštitou Prešovského samosprávneho kraja. Ten už vyčlenil na výstavbu športového areálu 12 miliónov eur.

„Vítam to všetkými desiatimi, pretože o tréningovej hale sa v Poprade rozpráva už asi desať rokov,“ povedal riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Rozvoj kreativity a tvorivosti

Podľa šéfa popradských hokejistov Slovensko stále zaostáva za európskymi štandardmi v počte krytých ľadových plôch.

„Nevieme dať deťom dostatočný priestor na ľade v rámci tréningového procesu. Teším sa, že sa to už čoskoro zmení. Som rád, že mesto urobilo pre výstavbu novej haly maximum. Pre samotný klub je to výborná správa,“ uviedol Jurinyi.

Šéf popradských hokejistov vidí najväčší prínos tréningových hál v zvýšení počtu tréningových jednotiek pre mládež.

„Ide najmä o špecializované tréningové jednotky zamerané na individuálne herné zručnosti, korčuľovanie či tréning streľby. V neposlednom rade pribudne aj viac priestoru na hry na ľade, kde môžu deti rozvíjať svoju kreativitu a tvorivosť.“

Doposiaľ museli mladí hokejisti kvôli tréningom skoro ráno vstávať a cestovať do okolitých miest. Nová tréningová hala by im mala poskytnúť dostatočné zázemie. Disponovať bude siedmimi šatňami.

„Klub bol od začiatku súčinný pri kreovaní projektu haly. Myslím si, že zázemie aj šatne budú na vysokej úrovni a v dostatočnom množstve.“

Stavebné práce by ich nemali obmedziť

Výstavba priľahlej haly by nemala popradských hokejistov výrazne obmedziť.

„Sme v úzkom kontakte so správcom štadióna aj s mestom. Práce budú prebiehať tak, aby neohrozili prebiehajúce súťaže. Ak pôjde všetko podľa plánu, dokážeme to skĺbiť.“

Riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.
Riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi. (Zdroj: HK Poprad)

Tréningová hala by mala byť dokončená ešte v tomto roku. Z finančného hľadiska by výstavba nemala klub žiadnym spôsobom zaťažiť.

„Klub sa na budovaní haly nebude finančne podieľať. Sme vďační, že bremeno na seba sčasti zobralo mesto. Hokej je u nás fenomén a za roky vzornej prezentácie si tréningovú halu určite zaslúži,“ povedal Jurinyi.

Nevyšli im dvaja Slováci, prišiel skúsený Rus

V závere prestupového obdobia sa popradskí hokejisti posilnili o skúseného ruského obrancu Ivana Višnevského. V druhej najprestížnejšej lige sveta KHL odohral vyše 500 zápasov.

„Keď nám nevyšli dvaja Slováci, o ktorých sme mali záujem, hľadali sme v zahraničí. Ivan mal záujem obliecť si popradský dres a som veľmi rád, že nám pomôže v záverečnej fáze sezóny,“ skonštatoval Jurinyi.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tréningová hala? Šéf popradských hokejistov v nej vidí niekoľko výhod