Tím MEFERES postúpil na prestížny turnaj. Vyzvať môže aj Američanov, ktorých ťahá bývalý hráč NBA

MEFERES 3x3 basket tím.
MEFERES 3x3 basket tím. (Autor: Matúš Mečiar)
Matúš Mečiar|11. júl 2023 o 11:50

Na podujatí v 3x3 basketbale sa predstaví aj tretí, štvrtý či piaty tím sveta.

Píše Matúš Mečiar, zakladateľ tímu MEFERES.

3x3 basket tímu MEFERES, ktorého mediálnym partnerom je Sportnet.sk, sa opäť podaril husársky kúsok, keď sa iba tretíkrát v histórii svojej existencie kvalifikoval na profi turnaj. 

Podarilo sa mu to na rakúskom queste Danube-hoops v rakúskom Tulln an der Donau, kde si v konkurencii 12 tímov z 10 rôznych krajín vybojoval s takzvaným "šťastíčkom" tiket na Challenger do kosovskej Prištiny.

Podarilo sa nám premeniť hneď prvý tohtosezónny mečbal, vďaka čomu cestujeme na nadupaný Challenger, čo je druhý najvyšší level turnaja v hierarchii 3x3.

V Prištine sa 15. a 16. júla predstaví dokopy 16 tímov, z ktorých až 10 patrí do top 30 sveta. Tri najlepšie tímy sa kvalifikujú na World Tour, čo je vrcholná séria turnajov v hierarchii 3x3, do rumunskej Konstanzi.

Budeme hrať pod názvom Bojnice MEFERES.

Po rozpačitom úvode sezóny, keď sme sa po prvom víťaznom turnaji na ďalších štyroch trápili a zväčša buď v predĺžení, alebo rozdielom jednej rozhodujúcej strely prehrali, prišiel prvý vrchol sezóny, spomínaný Danube-Hoops.

Ešte týždeň pred turnajom sme lepili súpisku tak, že som si myslel, že nakoniec ani nevycestujeme. Z pôvodných hráčov neostal nik. Sedem dní pred turnajom potvrdili účasť Moritz Lanegger a Jopo.

MEFERES 3x3 basket tím.
MEFERES 3x3 basket tím. (Autor: Matúš Mečiar)

Andrej "Kuffič" Kuffa potvrdil účasť iba tri dni pred podujatím a rekordom je Filip Halmeš, ktorý nás zachraňoval doslova v hodine dvanástej, presnejšie v sobotu o 23.00 h, keď som sa na Tour zranil a i keď to vyzeralo, že hrať nedeľný Quest budem, neskôr večer sa to zhoršilo a museli sme improvizovať.

Jediná prehra s favoritom

Celý turnaj sme hrali úplne skvelo. Hneď na úvod treba podotknúť, že s bývalým lídrom nielen rakúskej 3x3, ale i "päťkovej" basketbalovej reprezentácie Laneggerom sme boli oveľa silnejší než bez neho.

Hlavne v ťažkých zápasoch je jeho prínos pre tím neoceniteľný. Opäť s radosťou prebral líderskú pozíciu v tíme.

Keď sa k nemu pridali Jopo, ktorý od vzniku Meferesu drží zo všetkých hráčov v tíme najstabilnejšiu výkonnosť a Kuffič, ktorý sa vrátil v čase a opäť bol schopný nielen trafiť 5 "trojok" v rade, ale i smečovať, cítil som, že to môžeme dotiahnuť naozaj ďaleko.

Musím vyzdvihnúť aj výkon Halmeša, ktorý skvelo zapadol do tímu, bojoval, získaval útočné fauly, premieňal strely, keď bolo treba, ale najmä podporil tím.

Hneď v prvom zápase nás čakala nasadená jednotka turnaja Hamburg. Zápas nám vyšiel priam excelentne a nabrali sme dôležité sebavedomie.

Ďalej sme si v skupine poradili s Prahou, vo štvrťfinále s francúzskym Ermontom a v semifinále s Talianskym Udine.

Vo finále sme sa ocitli so srbským favoritom Hangzhou, ktorý tvorili traja elitní srbskí hráči a slovinský supertalent. Tomuto tímu ide tento rok karta a má nakročené dostať sa veľmi vysoko. 

Práve oni mali byť našou veľkou previerkou a ukázať nám, ako na tom reálne sme. Na moje prekvapenie sme skoro celý zápas viedli a zlomili nás až v závere dvomi dôležitými trojkami, na ktoré sme už nedokázali odpovedať a prehrali sme tesne 16:18.

Skvelá správa aj napriek prehre

Organizátor nám však ihneď po zápase oznámil, že tiket je náš, keďže náš súper vyhral deň pretým Quest v Záhrebe s rovnakým tiketom.

Zaznamenali sme tak veľmi vzácny, ale rovnako i neortodoxný postup. 

Nebudeme však v Prištine sami s takýmto príbehom, pretože Hangzhou si už medzičasom vybojoval účasť priamo na WT Konstaza a aj druhý tím zo Záhrebu získal dodatočnú vstupenku do Kosova.

Nepríjemnou zaujímavosťou je, že zo zostavy ktorá si to celé vybojovala, už stihli dvaja hráči nečakane vypadnúť. Halmeš si hneď na nasledujúcom turnaji poranil koleno a Kuffiča museli rezať pre zápal slepého čreva.

Turnaj odohráme v zostave Moritz Lanegger, Jozef Vojtek, Milan Žiak a Ján Stehlík.

Za seba môžem povedať a myslím si, že všetci, čo sa vyznajú, budú so mnou súhlasiť, že to je zostava štyroch legiend!

Veríme že môžeme prekvapiť a zo všetkých síl zabojujeme o čo najlepší výsledok. 

Buďte pri tom s nami a držte nám palce.

Na záver chcem poďakovať partnerom, vďaka ktorým nám je umožnené dosahovať úspechy, a to: KARTON.SK, RENÁTA ROUS, VIVIDBOOKS a EAST-WEST DISTRIBUTION.

Pozrite si aj výsledky tímu MEFERES:

Výsledky Meferes 3x3 basket tímu na Danube-hoops v rakúskom Tulln an der Donau.
Konečné poradie na turnaji Danube-hoops v rakúskom Tulln an der Donau.
Účastníci Challengeru v kosovskej Prištine.

Sportnet.sk je mediálny partner MEFERES 3x3 basket tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Tím MEFERES postúpil na prestížny turnaj. Vyzvať môže aj Američanov, ktorých ťahá bývalý hráč NBA