2. predkolo LM žien - Tesná domáca prehra Iuventy

SITA|14. okt 2006 o 20:18

MICHALOVCE 14. októbra (SITA) - Hádzanárkam Iuventy Michalovce sa nepodarilo urobiť dôležitý krok k účasti v hlavnej fáze Ligy majstrov žien, keď v sobotňajšom prvom stretnutí 2. predkola podľahli v domácom ...

MICHALOVCE 14. októbra (SITA) - Hádzanárkam Iuventy Michalovce sa nepodarilo urobiť dôležitý krok k účasti v hlavnej fáze Ligy majstrov žien, keď v sobotňajšom prvom stretnutí 2. predkola podľahli v domácom prostredí Dinamu Volgograd 31:33 (14:16). Na budúci týždeň tak zverenky trénera Dušana Daniša čaká v odvete na ruskej palubovke (sobota 21. 10. o 14.00 h SELČ) náročná úloha zlikvidovať dvojgólové manko. Úspešnejší z tejto dvojice postúpi do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže, horší v súčte oboch zápasov 2. predkola LM bude pokračovať v 3. kole Pohára EHF.


Liga majstrov - ženy - 2. predkolo - prvý zápas (odveta 21. 10. o 14.00 h SELČ):

Iuventa Michalovce (SR) - HK Dinamo Volgograd (Rus.) 31:33 (14:16)

Zostava a góly Iuventy: Krajcárová, Vaverková - A. Tóthová 6, Hodošková, Gregorčíková 1, Cinová, Hricíková 4, Kalaninová 2, Beňušková 8/4, A. Dittelová 9, M. Školková 1, Vargová, Szöllösiová, Kožuchová

Najviac gólov za Dinamo: Kočetovová 13/2, Levinová 8, Chmurovová 5

Pok. hody: 5/4 - 5/3, vylúčené: 4 - 4, rozhodovali: Cirligeanu a Bejenariu (obaja Rum.), 1100 divákov


Domácim sa vydaril vstup do zápasu. V prvej dvadsaťminútovke si udržiavali dvojgólové vedenie. Favorizované hostky sa začali presadzovať až v závere I. polčasu, keď chyby v rozohrávke Iuventy nekompromisne trestali z rýchlych protiútokov. Ruskému družstvu sa rozchytala aj brankárka Fedovkinová. Michalovčankám sa na rozdiel od Volgogradu nedarili rýchle kontry a aj preto odchádzali do kabín na prestávku za stavu 14:16. Zverenkám trénera Daniša vyšiel aj začiatok druhej časti hry, v 38. min vyrovnali na 19:19 a vďaka zlepšenému streleckému výkonu Dittelovej sa na chvíľu opäť dostali do vedenia 22:21. V tíme Dinama však bola takmer nezastaviteľná Kočetovová, ku ktorej sa v II. polčase pridala aj Chmurovová. Rýchlonohé Volgogradčanka pôsobili sviežejším dojmom a od 50. min už mali navrch a domácim nedovolili zvrátiť vývoj stretnutia.


Hlasy:

Dušan Daniš (tréner Iuventy): "Bol to veľmi ťažký a vyrovnaný zápas, v ktorom bol Volgograd o ten jeden až dva góly naozaj lepším tímom. My sme zahodili príliš veľa šancí, čo sa v takomto dueli nevypláca. Súperky naopak potrestali každú našu chybu. Smerom k odvete veľa napovodal už tento súboj. Náš čaká ešte náročný program, navyše Rusky budú mať výhodu domáceho prostredia."


Levon Akapjan (tréner Dinama): "S výsledkom som spokojný, aj keď ma hra môjho družstva celkom neuspokojila. Máme mladé hráčky a tie nie vždy dodržali pokyny z lavičky. Michalovce sa ukázali ako súper európskeho kalibru, ktorý je nám úplne rovnocenným protivníkom. Nám to však dnes išlo o niečo lepšie, navyše nám pomohol aj výkon brankárky. Ešte nič nie je rozhodnuté. Ako sme my vyhrali v Michalovciach, tak môže súper zvíťaziť vo Volgograde."


Anna Dittelová (spojka Iuventy): "Volgograd bol veľmi ťažkým súperom. My sme urobili dosť chýb a viaceré naše opory nemali najlepší deň. Ja osobne si z tohto duelu odnášam cenné skúsenosti."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»2. predkolo LM žien - Tesná domáca prehra Iuventy