10 vecí, ktoré ste o Conorovi McGregorovi možno nevedeli

Dominik Balik|5. mar 2016 o 01:00

Conor McGregor je jednou z najväčších hviezd UFC, ale niektoré veci sme sa dozvedeli iba nedávno.

10. McGregor mohol byť inštalatér

Aby sa Connorov otec Tony McGregor ubezpečil, že jeho syn bude mať v dospelosti nejakú profesiu, nútil Conora udržať si inštalatérske remeslo tak dlho, ako to len bude možné. Súčasne Tony cítil, že jeho syn bol predurčený pre iné veci: „Spomínam si na chvíľu, keď som ho išiel zobudiť a on mi z pod periny povedal, že to nie je pre neho.“

9. McGregor v mladosti zbožnoval futbal

Ako mnoho mladých chlapcov, ktorí vyrastali v Írsku a v iných častiach Európy, McGregor bol zamilovaný do futbalu. Bol veľkým fanúšikom Manchestru United, ale láska k futbalu bola nakoniec nahradená bojovými športami. McGregor prešiel dlhú cestu, aby sa dostal ku titulovému zápasu v klietke, ktorý sa konal v Írsku, kde tísice fanúšikov spievali oslavné chorály na jeho počesť.

8. UFC 93 zmenilo jeho život

Jeho príbeh smeroval k sláve v tomto športe a on okamžite vedel, že chce byť hviezda MMA. Conor sa vyjadril, že UFC 93 ho nakoplo týmto smerom, ale bol vtedy iba chlapec. „Bol som mladý chlapec. Žiadny človek z Írska nikdy nič také predtým neurobil. Sen sa zdal byť vtedy nedosiahnuteľný.“ McGregor nakoniec povedal, že po UFC 93 sa pre neho stalo MMA posadnutosťou.

7. Boj majú McGregorovci v krvi

Je v tom určité klišé, pretože niektorí atléti majú v sebe „bojový gén“, ktorý zdedili po svojich rodičoch. „Môj otec bol vlastne boxer, keď bol mladý. Nikdy sme ho nevideli v akcii, ale videli sme fotky z jeho mladosti a na tých fotkách bol s rôznymi medailami a pohármi, ktoré v tej dobe získal na rôznych súťažiach. Nikdy ale nepokračoval v tomto smere na nejakej vyššej úrovni.

6. McGregor má slávneho trénera

Meno John Kavanagh nemusí znamenať veľa pre tých, ktorí nie sú aktívnymi sledovateľmi UFC a ktorí nesledujú scénu MMA. Kavanagh bol inštruktorom McGregora. Zamiloval si brazílske jiu-jitsu po tom, čo videl UFC 1 a to ho naštartovalo na to, aby sa stal prvým Írom, ktorému bol udelený čierny opasok v brazílskom jiu-jitsu. Teraz je Kavanagh hlavným trenérom v Straight Blast Gyme, ktorý sa nachádza v Írsku.

5. McGregor bol pred tým, ako sa dostal do UFC na mizine

Je to častý príbeh v športovom svete. Mladý športovec sa sám dokáže dostať na vrchol, najde štastie a slávu, po tom čo sa tomu venuje profesionálne. To bol presne príbeh Conora McGregora, po tom, čo absolvoval svoj debut v UFC v roku 2013. „Práve minulý týždeň som prebral sociálnu dávku,“ povedal McGregor Dave Doylemu z Yahoo Sports po tom, čo vyhral svoj prvý zápas v UFC. Sociálna dávka činila približne 235 dolárov.

4. McGregor je veľmi tvrdý

Samozrejme človek musí byť určitým spôsobom tvrdý, aby sa vydal na cestu MMA bojovníka a nikto o tom nepochyboval, že Conor je presne ten typ. Počas súboja s Maxom Hollowayom utrpel v prvom kole poranenie nohy, súboj ale dokončil. Čo je najviac pôsobivé je fakt, že nielenže vyhral zápas, ale jeden z rozhodcov mu udelil skóre 30-26.

3. McGregor je už držiteľom rekordu

Niektoré ohlasy hovoria o tom, že ešte nedosiahol ten ozajstný vrchol. Že potenciál je v ňom ešte veľmi veľký a to znamená, že sa môže posúvať stále dopredu. V zápase na UFC 194 sa stretol s Jose Aldom a zarobili pre UFC 10,100,000 $. Podľa UFC prezidenta Dana Whita to predstavuje nový rekord pre MMA šou v Spojených štátoch.

2. Nie každý predpokladal, že McGregor porazí Mendesa

Mendes vstúpil do klietky na UFC 189 ako totálny outsider, podľa kurzu zverejneného na početných internetových stránkach. Nie každý to tak ale videl. UFC komentátor Joe Rogan bol jedným z tých pochybovačov, ktorí to tak videli s ohľadom k blížiacemu sa zápasu. „Myslím, že Chad Mendes by mal byť favoritom.“ Chad Mendes totiž v poslednom zápase knokautoval Ricarda Lamasa presným úderom. Rogan nebol jediný, boli tam ďalší experti, ktorí verili, že Mendes je lepší bojovník ako McGregor

1. McGregor bol outsider proti Jose Aldovi

Nikto nemohol povedať, ako budú tipujúci reagovať na tento zápas o titul šampióna. Oficiálne to nebolo nikdy tak podané, ale McGregor bol v tomto zápase v pozícii outsidera. Aldo bol od júla 2013 podľa rebríčka UFC najlepší bojovník na svete. Bol favorizovaný a predpokladalo sa, že McGregora porazí. V zápase Conor McGregor kokautoval Joseho Alda po 13 sekundách boja a stal sa šampiónom pérovej váhy.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»10 vecí, ktoré ste o Conorovi McGregorovi možno nevedeli