Správy

VII. liga SWAN: Prioritou Bolerázu "B" je spájať domácich hráčov

Emanuel Cuninka|29. okt 2016 o 02:00

Trnavskú časť siedmej ligy vedie Biely Kostol so šesťbodovým náskokom pred druhými Kátlovcami. Dobrému postaveniu v tabuľke sa tešia aj Pavlice, Špačince, Košolná a aj Bučany a Boleráz B, na ktorých zápase sme sa boli aj pozrieť. Domáce Bučany sa stali jasným víťazom zápasu a Boleráz B poslali domov s výsledkom 6:0. O tom, prečo bol Boleráz v tomto zápase neúspešný, ale aj o situácii v mužstve a o cieľoch nám porozprával kapitán mužstva Marek Daniš.

 

Posledný zápas v Bučanoch ste prehrali 6:0, ako by ste zhodnotili váš výkon? Čo spôsobilo tento výsledok?

Chýbali nám dvaja hráči, čo sme pociťovali najmä na kraji obrany a aj stred poľa viazol, ale tak je to spôsobené, ako aj u iných mužstiev, slabou trénovanosťou. Keďže sme B-mužstvo, prioritou v našom klube je A-mužstvo. Gro tímu tvoríme trinásti, štrnásti hráči plus traja, štyria náhradníci z A-mužstva, takže nás štandardne býva okolo sedemnásť, osemnásť. Na tréningy nás chodí pomenej, pohybuje sa to okolo šesť až osem hráčov, samozrejme je to spôsobené nedostatkom času, keďže mnohí pracujú na zmeny a podobne. Ale myslím si, že na to všetko máme celkom dobré postavenie v tabuľke, aj keď tento zápas nám nevyšiel. Zo začiatku boli sily pomerne vyrovnané, potom sa podarilo domácim dať dva, tri góly a už to s nami išlo dolu vodou.

Spomínate A-mužstvo, vy ste tiež v niektorých zápasoch hrávali za Áčko. Aké je prepojenie medzi A-mužstvom a  B-mužstvom?

Áno, ale ja som za A-mužstvo hrával iba ako náhradník, vypomáhal som keď bolo veľa hráčov zranených. Ale napríklad  Patrik Neštický, ten chodieva s Áčkom na zápasy, rovnako Marián Červenka, Michal Mikinič, teraz v Bučanoch nám chytal Tomáš Vahalík, ktorý je tiež náhradný brankár v Áčku. A záleží aj od toho, ako sa hrajú zápasy, či sa náhodou neprekrývajú. Ale  keď hráme v rôzne dni, tak títo náhradníci nám chodievajú pomôcť. Oni sú behavejšie tipy, takže keď hrajú, tá hra je lepšia a aj lepšie vyzerá.

 

Držíte sa v strede tabuľky, ako by ste zatiaľ zhodnotili sezónu? Lepšie výsledky dosahujete doma, vonku ste ešte ani raz nevyhrali, čím to je?

Mali sme celkom dobre rozohrané zápasy aj vonku, či to bolo v Špačinciach, kde sme viedli 0:1 do 80. minúty, tam sme však pokazili záver zápasu. Rovnako sme viedli v Košolnej do 89. minúty, tej sa však v závere podarilo dorovnať na remízu 1:1. Nehráme  úplne zle ani vonku, len nevyhrávame, ale čím je to spôsobené neviem. Držíme sa v strede tabuľky a chceli by sme si toto umiestnenie udržať  do konca sezóny.

 

Stačí vám uhrať stred tabuľky? Nebudú u vás v mužstve vyššie ciele?

Vyššie ciele nemáme, nakoľko, ako som už spomínal, prioritou u nás v klube je A-mužstvo. B-mužstvo je urobené tak, aby hrali hlavne domáci hráči. Možno by boli u nás aj vyššie ciele, ale máme veľa hráčov rozutekaných po okolí v kluboch, či už je to môj brat Peter, ktorý hrá za Dolnú Krupú, alebo ďalší brat Jaroslav, ktorý hrá aj s Petrom Zajíčkom v Majcichove. To znamená, že nejakých osem, deväť hráčov hráva vonku a keby sa títo hráči vrátili a mužstvo by sa dalo dohromady, vtedy by bola možnosť hovoriť o nejakých vyšších cieľoch. Ale nie je to naša priorita, našou prioritou je aby v B-mužstve hrali  domáci hráči. 

Tento víkend vás čaká zápas s Pavlicami z tretieho miesta v tabuľke. Pre vás môže byť výhodou to, že budete hrať na domácej pôde. Ako vidíte svoje šance?

Určite by sme chceli uspieť, šance sú rovnaké na oboch stranách, záleží od toho, ako nám vyjde zápas. Dúfam, že budeme hrať inak ako teraz, hlavne čo sa týka obrany, aby sme nedostávali toľko gólov. Je ťažké hovoriť popredu, každé mužstvo je iné, raz vyhrá slabší u silnejšieho, potom naopak. Celkovo vnímam mužstvá v súťaži vyrovnane, nevidím mužstvo, ktoré by všetkých prevalcovalo, aj keď Biely Kostol má dobré výsledky, ale nikto nevyniká ako voľakedy, keď bola v súťaži Modranka, Križovany, Malženice alebo keď naše A-mužstvo hralo v oblasti a išli sme suverénne každý zápas. Niekedy býval odstup medzi prvým a tretím mužstvom 15 aj 20 bodov. Teraz tu taký súper nie je, takže sa dá v zápase očakávať hocičo.

 

Vy ste hrajúcim trénerom, ale vo svojej podstate mužstvo trénujete dvaja, ako spolu fungujete?

Nemali sme trénera a bola otázka, kto sa toho ujme. Ja som to zobral s tým, aby sa B-mužstvo u nás nezrušilo, takže vediem tréningovú časť a na zápasoch pomáha Ivan Bunčák. On je aj trénerom žiackeho mužstva, ale momentálne má taký menší mesačný trest.

 

Okrem mužov trénujete ešte nejaké mužstvo?

Áno, trénujem prípravku už osem rokov, ktorú som u nás v Bolerázi pred ôsmimi rokmi aj založil. Preto beriem B-mužstvo trochu rekreačne. Vzťah mám aj k deťom, keďže momentálne mám ročného syna a s futbalom som vyrastal odmalička. Som z ôsmich súrodencov, z toho piati hrávame futbal a odmalička sme vychovávaní na ihrisku.

 

Osem rokov fungovania prípravky je veľmi dobré. Asi u vás v obci nemáte núdzu o deti?

Áno, my máme výhodu, že v našom okolí sú obce u ktorých nefungujú mládežnícke mužstvá a môžeme si dovoliť pospájať deti aj z týchto okolitých obcí, ako Bíňovce, Bohdanovce, Šelpice. Takže ak rodičia majú záujem u detí vytvárať vzťah k športu, sme tu v okolí jediná obec, potom je až Trnava, čo by však bolo časovo aj finančne náročnejšie. 

S prípravkou dosahujete dobré výsledky, už aj pominulé sezóny ste sa umiestňovali na vyšších miestach tabuľky, momentálne sa nachádzate na štvrtom mieste. Ste spokojný s výsledkami, ktoré dosahujete?

Priznám sa, že som čakal aj trošku lepšie výsledky, ale samozrejme som spokojný. Teraz mám aj dosť malých hráčov v mužstve a všetky výsledky závisia aj od toho, aký silný ročník máme v prípravke, koľko hráčov nám odíde z mužstva, koľko nových hráčov príde. Ale výsledky dosahujeme dobré, dokonca sme teraz boli spoločne aj s predprípravkou na turnaji v Podbrezovej, kde sme hrali medzinárodný turnaj a obsadili sme 4. miesto zo štrnástich. Vyhrali sme zápas s Komárnom 1:0, s Brnom 1:0, s futbalovou akadémiou z Bratislavy 1:0, so Skalicou a Pezinkom sme remizovali a so Šaľou sme prehrali. Ale celkovo u nás mládežnícke mužstvá dosahujú dobré výsledky. Aj naši žiaci sú na druhom mieste, takže mládež nám v obci celkom funguje.

 

Spomínali ste, že ste futbalová rodina. Vaši bratia hrávajú vo viacerých kluboch, chodíte sa aj pozerať na ich zápasy?

Nechodievam, pretože nemám veľa voľného času. Ale ich výsledky sledujem, aj si volávame, ale priznám sa, som na nich aj trošku naštvaný (smiech), že odišli a nepomohli mi tu v B-mužstve, hlavne Peter, ktorý s nami aj začal trénovať a potom odišiel do Dolnej Krupej. 

Nachádzate sa tu: