Uznesenia odborných komisií

Úradná správa ObFZ Košice - okolie č.30

24. jún 2022 o 09:57

Úradná správa ObFZ Košice – okolie

23.06.2022


SEKRETARIÁT

1. VsFZ plánuje organizovať školenia športových odborníkov ZDRAVOTNÍK, pre získanie licencie „kurz prvej pomoci“. Prihlásiť sa môžete do 20.06.2022 na sekretariát ObFZ. Na základe uzavretia prihlášok a podľa počtu frekventantov bude stanovený termín licenčného školenia. Záujem prosím zasielajte na e-mail: obfzkeokolie@gmail.com.

 

ŠPORTOVO TECHNICKÁ KOMISIA

1. ŠTK ObFZ oznamuje, že prihlášky do SR futbalové kluby podávajú v systéme ISSF do 30.06.2022.

2. ŠTK ObFZ upozorňuje kluby na povinnosť podľa Zákona o šport 1/2015 mať v súťažiach dospelých kvalifikovaného trénera a kvalifikovaného zdravotníka.

3. ŠTK ObFZ upozorňuje kluby, že stretnutia v I. a II. triede dospelí sa musia odohrať s predpísanými loptami Adidas Conext 19 Official Match.

4. ŠTK ObFZ upozorňuje kluby:

- na dodržiavanie RS a pre DO sprístupnili PC s ISSF a tlačiarňou.

- aby v mládežníckych stretnutiach boli prítomní a evidovaní v zápise tréneri, vedúci mužstiev. Povinnosťou domáceho klubu je mať aj zdravotníka resp. lekára na stretnutí a uvedeného v zápise o stretnutí.

- žiada DZ, aby v stretnutiach dospelých na predzápasovej porade upozornili kameramanov na správne natáčanie videozáznamu podľa rozpisu ObFZ a následné vloženie na FUTBALNET do 48 hod. po stretnutí.

- žiada R , aby na všetkých stretnutiach mládeže v zápisoch o stretnutí boli uvedení a prítomní HU, tréner, VM a zdravotníci (platí pre domáci klub). Dôvod neprítomnosti člena RT uviesť v zápise o stretnutí. V poslednej dobe sa vyskytujú prípady, kedy v stretnutiach mládeže nie je uvedený žiadny člen RT!!!

5. ŠTK ObFZ pozýva na svoje zasadnutie dňa 30.06.2022 o 16:30 hod. aktérov stretnutia 6.kola (nadstavba), II. trieda: TJ AC Jasov – OŠK Blažice a to: R – Hegeduš Tomáš, AR1 – Al-Zabidi Salim, AR2 – Konkoly Zoltán, VD – Hanigovský Rastislav, KD – Žiga Dušan, ISSF manažéra D, VH – Reblán Ľubovít, KH – Sásfai Marek.


Proti rozhodnutiam ŠTK ObFZ je možné odvolať sa do 14 dní.


KOMISIA ROZHODCOV

1. Poplatok za neskoré ospravedlňovanie sa, 3eura: KR upozorňuje, že poplatok je nutné uhradiť ihneď s ospravedlnenkou. V prípade nevyplatenia poplatku nebude dotyčnému zaslaná výplata za príslušný mesiac.

 

DISCIPLINÁRNA KOMISIA

DK ObFZ udeľuje disciplinárne sankcie:

- TJ Péder pokutu 250€ + 10€ podľa čl. 57/1c,1d,2 DP za porušenie povinností organizátora stretnutia spočívajúce v nezabezpečení hracej plochy a priestorov určených pred zakázaným vstupom osôb nezúčastnených na hre a následným fyzickým napadnutím týchto osôb a zároveň podľa RS 5/g,h za nenahratie kompletného videozáznamu v požadovanej kvalite na portáli futbalnet.sk v stretnutí 6. kola II.triedy (nadstavba): Péder - Byster. Ďalej DK ObFZ ukladá TJ Péder povinnosť zvýšiť nasledujúcich 5 domácich stretnutí počet riadne označených členov usporiadateľskej služby na 10, pričom zoznam US bude odovzdaný R.

- R Laurinc Kristián pozastavenie výkonu funkcie za administratívne pochybenie delegovanej osoby spočívajúce v neuvedení napomínaného resp. vylúčeného hráča v zápise o stretnutí v stretnutí 22. kola I. triedy: Ploské – Košické Oľšany na obdobie 3 mesiacov od 13.06.2022 do 13.09.2022 nepodmienečne podľa čl. 63/1b,2b DP.

 

Odvolanie proti rozhodnutiu komisie (okrem rozhodnutí podľa čl. 37/3, 5 alebo 8 DP), sa podáva na Disciplinárnu komisiu ObFZ, v lehote do 7 dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie (čl. 84 ods. 1 DP).

 

Súvisiaci obsah