Novinky - články

Kolo debaklov využili Bidovce, doťahujú sa na lídrov

14. máj 2022 o 19:23

Minulý víkend bolo na programe 17. kolo I. triedy, ktoré sa nieslo v znamení jednoznačných výsledkov. Debakle padali jedna radosť, jeden zrejme prekvapil úplne všetkých a ďalšie aspoň priniesli posuny v tabuľke. Na čele sa nič nezmenilo, medzi Valalikmi a Mokrancami je stále bod, lídri si ale musia dať pozor na Bidovce. Tie sa na nich dotiahli na rozdiel jedinej výhry a je jasné, že teraz čakajú na akékoľvek zaváhanie dvojice. Na druhej strane tabuľky sa situácia znova skomplikovala, okrem už isto vypadávajúcej Svinice si niekto nemôže byť istý vôbec ničím.

 

Valaliky – Turňa nad Bodvou 3:0

Najviac pozornosti prilákal duel prvého so štvrtým, vo Valalikoch sa očakávalo vyrovnané meranie síl. Predpoklad sa potvrdzoval od samého začiatku, prvý polčas gól nepriniesol a domáci napriek miernej prevahe nedokázali dostať loptu do siete. Líder tabuľky bol pod tlakom, zaváhanie proti ťažkému súperovi by otvorilo dvere druhým Mokranciam.


V druhom dejstve sa zmenilo len to, že sa favoritovi podarilo premieňať šance. Zápas sa otvoril, krátko po prestávke potvrdil pozíciu exkluzívneho strelca domáci Pecha. Iniciatívu si chceli odtrhnúť aj hráči Turne, čo sa im darilo až do poslednej desaťminútovky, keď boli pochovaní zásahmi Klimeka a Vraňa. Priemerný futbal s celkovým postavením veľa nenarobil, hostia sa ale o priečku tesne pod stupňom víťazov už musia deliť s Oľšanmi.

 

Bidovce – Rozhanovce 10:0

Ak sa niekto momentálne vezie na víťaznej vlne, sú to Bidovce. V rámci anglického týždňa zdolali Oľšany a za vedúcu dvojicu sa dostali na rozdiel troch bodov. Ich víkendový súper síce nie je žiadnym fackovacím panákom, domáci ich však v nedeľu rozbili na kusy. V prvej polhodine ešte dokázali ako-tak vzdorovať, no po zbytočnom vylúčení Ivana Moroňa sa zápas prakticky skončil.

 

V rozhanovskej sieti skončilo až desať gólov, z chuti si zastrieľali hlavne päťgólový Seman a hetrikový Zsiga. Bidovská stíhacia jazda tak pokračuje v ozaj veľkom štýle, aj keď Turňa im zrejme narobí viac problémov. Hostia sa na jar zatiaľ prezentovali kvalitnými výkonmi, po dvoch nepríjemných prehrách by ich mohol nakopnúť zápas s Haniskou.

 

Mokrance – Zdoba 5:1

V Mokranciach sa očakával jednoznačný zápas dvoch tabuľkových protipólov, aj keď momentálna forma akosi brzdila očakávania debaklu. Domáci sa v posledných dvoch zápasoch vytrápili a od súperov si zobrali len po bode, Zdoba naopak napriek predposlednej priečke v dvojici ťažkých zápasov bodovala naplno. Na ihrisku bolo najviac vidno Richarda Takácsa, najprv v polovici úvodného dejstva skóroval, následne nepremenil pokutový kop a v 51. minúte zvýšil na 2:0.

 

Práve po nariadení jedenástky z ihriska zišiel hosťujúci Horňák po tom, čo rozhodcovi adresoval slová, ktoré zrejme svojim najbližším nezopakuje. Napriek tomu ale jeho tím bojoval ďalej, dokonca znížil, no ďalšie tri zásahy (z toho jeden vlastný) zápas rozhodli.

 

Svinica – Košické Oľšany 2:10

Povedať, že sa Svinici nedarí, by bolo málo. Tím za takmer tri štvrtiny sezóny získal len jediný bod a motivácia podávať stopercentné výkony sa zrejme stráca každým zápasom. Ich minulotýždňový súper síce atakuje najvyššie priečky, no už dlhodobo má problém postaviť na ihrisko jedenásť chlapov. Tak tomu bolo aj teraz, úvodný hvizd počulo len desať hráčov hostí, čo pomohlo Petrovi Čekaňákovi v 6. minúte otvoriť skóre.

 

Radosť ale netrvala dlho, Oľšany čoskoro hrali v plnom počte a odvtedy sa zápas zmenil na exhibíciu. Za domácim brankárom skončilo dokopy desať kúskov, pričom až päť z nich si pripísal Lukáš Kolcun. Povinné víťazstvo znamenalo posun v tabuľke, štvrtá priečka bola uchmatnutá z rúk Turne. Na druhej strane, ako zvyčajne, pre Svinicu sa nič nezmenilo.

 

Jasov – Ploské 6:0

Pozriete sa na výsledok, pozriete sa na tabuľku, na výsledok, na tabuľku... No, jednoducho to nesedí. Cynickejší diváci zrejme podotkli, že v Jasove sa po kanári čaká na druhý set, tí racionálnejšie zmýšľajúci našli dôvod. Debakel zavŕšil trojzápasovú sériu hostí bez gólu a bez bodu, skóre 0:10 pôsobí hrozivo.

 

Ploské pritom na lopatkách nebolo od začiatku, v prvej štvrťhodine však domáci premenili dva pokutové kopy. V druhom polčase sa scenár zopakoval, snahu zabil Dzurik. To vám ale veľa nepovie, všetci traja strelci zdieľajú to isté meno. Aby toho nebolo málo, v zápise o stretnutí ho uvidíte až 9-krát! Samuel sa navyše po stredajšej dohrávke vyšvihol nad Pechu z Valalík, delí ich jediný gól.

 

Haniska – Paňovce 2:2

Súboj dvoch tímov so záchranárskymi prácami sľuboval vyrovnaný futbal, pričom diváci neboli sklamaní. Hralo sa útočne, šance sa striedali na oboch stranách a všetko viedlo k prvému gólu, o ktorý sa postaral tesne pred koncom prvého polčasu hosťujúci Lukáč.

 

Znova sa však ukázalo, že najťažšie je zachytiť úvodné minúty po prestávke, tentokrát môžeme dokonca hovoriť o sekundách. Dávidovi Vereščákovi ich stačilo len 20, po chybe v obrane a nájazde na brankára vyrovnal. Začínalo sa priostrovať, na ihrisku to vrelo a napriek tlaku domácich na začiatku záverečnej štvrťhodiny zobral vedenie do rúk paňovský Smorada. Neustály druhopolčasový nátlak sa ale predsa len vyplatil, v hodine dvanástej si uchmatol bod Marcel Gizický.

___________________________________________________________________________

II. trieda

Na programe druhej triedy boli tradične tri zápasy. Jasov potvrdil svoje prvenstvo v obci Péder, aj keď len tesne. Dlho sa trápil a nakoniec domov išiel s výhrou 4:3. Ani duel o druhú pozíciu neostal očakávaniam nič dlžný, Blažice vyhrali 2:1 až gólom na konci stretnutia. Zlatá Idka urobila dôležitý krok k odlepeniu sa od spodku tabuľky výhrou 3:1 nad tímom z Moldavy.

___________________________________________________________________________

18. kolo prinesie súboj nekonzistentných Oľšan s Mokrancami, Zdoba privíta aj druhého z lídrov – Valaliky. Zaujímavý bude šláger medzi Turňou a Bidovcami, Ploské naopak nič iné ako tri body zo zápasu so Svinicou neočakáva. A na záver dva ťažké duely pre všetkých zúčastnených: Rozhanovce – Haniska a Paňovce – Jasov.

 

Súvisiaci obsah