Oznamy

Opustil nás Jozef Korček

Pavel Príkopa|3. aug 2022 o 13:30

Dňa 31. júla 2022 nás navždy opustil bývalý medzinárodný rozhodca a delegát JOZEF KORČEK zo Sv. Jura. Len nedávno sme mu blahoželali k 90. narodeninám a nikoho by ani vo sne nenapadlo, že svieži pán plný humoru, futbalových príhod a zážitkov tu o pár mesiacov nebude.

Rodák zo Svätého Jura, učiteľ na základnej škole vo Svätom Jure, funkcionár Československého futbalového zväzu Jozef Korček bol naším najstarším medzinárodným rozhodcom. Okresné súťaže začal pískať v roku 1955 najskôr pískal okresné súťaže, potom krajské a 4 roky rozhodoval najvyššie slovenské súťaže.

Od roku 1966 sa stal rozhodcom celoštátnych futbalových stretnutí v bývalom Československu a od sezóny 1969/70 sa stal medzinárodným rozhodcom s licenciou UEFA, kde pôsobil 9 rokov až do svojich 46 rokov. Počas svojho pôsobenia v UEFA sa mu podarilo rozhodovať stretnutia vo všetkých európskych krajinách okrem Turecka, Nórska, Grécka a Portugalska. On sám za vrchol svojej kariéry považoval vedenie zápasu slávneho Bayernu Mníchov.

Po ukončení rozhodcovskej kariéry sa stal funkcionárom Československého futbalového zväzu v Prahe, kde pôsobil 18 rokov.

Až do svojich 75 rokov pracoval ako delegát futbalových stretnutí na všetkých súťažných úrovniach.

Futbal bol jeho život, a srdce patrilo jeho rodnému Svätému Juru a bol pravidelným návštevníkom zápasov ŠK Svätý Jur.

Bol držiteľom Ocenenia Slovenského futbalového zväzu za zásluhy o rozvoj slovenského a aj československého futbalu pri príležitosti jeho životného jubilea – 90. narodenín.

Posledná rozlúčka s Jozefom Korčekom bude vo štvrtok 4. 8. 2022 o 13.00 na dolnom cintoríne vo Svätom Jure.

Jožko, odpočívaj v pokoji.

Vedenie Oblastného futbalového zväzu Bratislava - vidiek vyslovuje hlbokú úprimnú sústrasť smútiacej rodine a najbližším.

Parte - Jozef Korček.
Parte - Jozef Korček.

Súvisiaci obsah