Oznamy

Jozef Konečný olávil životné jubileum 80 rokov

15. jún 2021 o 07:00

Jozef Konečný olávil životné jubileum 80 rokov

Jubilant Jozef Konečný sa narodil 7. apríla 1941 v Bratislave a už ako 9-ročného ho zlákal futbal. V roku 1950 sa zaregistroval v športovej organizácii SOKOL LAMAČ, ktorý sa v roku 1954 premenoval na Slavoj Lamač. V SLAVOJI LAMAČ zotrval do roku 1955. V tom istom roku nastúpil do učilišťa OU-ŠPZ č.19 Bratislava, kde sa naďalej futbalu aktívne venoval.

V roku 1956 sa hrala futbalová učilištná republiková súťaž a jeho domáce OU-ŠPZ č.19 Bratislava bolo zaradené do MORAVSKO-SLOVENSKEJ skupiny, ktorú vyhrali a postúpili do celoštátneho finále v Hradci Králové. Tu získali titul majstra ČSR - mladší dorast.

V roku 1957 pôsobil i v Slovane Bratislava a v roku 1958 si Jozefa Konečného zo Slovana vybral niekdajší hráč a legendárny futbalový tréner Ján Hucko do Dynama Spoje Bratislava, kde  pôsobil až do nástupu na vojenčinu.

V rokoch 1960-1962 pôsobil v Dukle Senica, ktorá hrala 3.triedu. 

V sezóne 1960/61 sa umiestnila na 3. mieste a sezónu 1961/1962 už vyhrala bez straty čo len jediného bodu a postúpila do 2. triedy. 

Svoju aktívnu hráčsku kariéru Jozef ukončil po návrate z vojenčiny.

V roku 1962 sa vrátil do Slavoj Lamač, kde pôsobil až do roku 1988. Tu pôsobil na poste trénera a funkcionára klubu. 

V rokoch 1988-1989 mal krátku zastávku v Slovane Bratislava. 

V rokoch 2000-2003 pôsobil v FK Lamač Bratislava.

Po presťahovaní do Jakubova od roku 2003  aktívne pôsobí v TJ Záhoran Jakubov vo funkcii tajomníka klubu.

Jozef Konečný je pracovitý, zodpovedný a svedomitý človek, verný svojmu klubu. Je takmer na každom zápase či už ako funcionár, usporiadateľ alebo fanúšik. Jeho prítomnosť prináša v kolektíve radosť, skvelý humor a nádej na dobrý výsledok mužstva.

Futbal bol a je jeho život, dodáva mu energiu, chuť a silu ísť stále ďalej.

Jozef Konečný bol za svoju prácu v športe a hlavne futbale viackrát ocenený:

Získal Titul ,, Preborník PZ ČSR,, /r.1956/,

Medailu ,, Zásluhy o rozvoj futbalu Bratislava,,  od  VFZ MV ČsZTV,

Ústredný výbor ČZTV udelil ,,PAMÄTNÚ MEDAILU pri príležitosti 40. výročia zjednotenia telesnej výchovy,,  /r.1988/,

Medailu ,, Za dlhoročnú prácu vo futbalovom hnutí BFZ,, /2001/.

Vo svojom živote stretol veľa úspešných hráčov, trénerov, rozhodcov, funkcionárov a známych ľudí. Od každého sa snažil naučiť to najlepšie a potom to uplatniť vo svojej trénerskej a funkcionárskej práci. Nezabúda na to najdôležitejšie, ako ľudskosť, usilovnosť, vytrvalosť a čestnosť.

V nedeľu 13.06,2021 pred stretnutím 4. ligy seniorov FK Lamač - TJ Záhoran Jakubov sa uskutočnilo slávnostné odovzdávanie plakety a ďalších ocenení jubilantovi Jozefovi Konečnému. Ceny odovzdávali za Ob FZ BA-vidiek pp. Kamil Kyselica, Jaroslav Ferenčák, Pavel Príkopa ako i  zástupcovia FK Lamač Bratislava a TJ Záhoran Jakubov.

Vedenie BFZ, ObFZ Bratislava-mesto a ObFZ Bratislava-vidiek sa pripájajú k početným gratulantom a oslávencovi-jubilantovi k veľkému životnému jubileu želajú veľa zdravia, radosti, elánu, rodinnej pohody i životného optimizmu!



Súvisiaci obsah