Oznamy

FC Malacky po solídnom výkone stopol favorizovaný Slovan

Rudolf Hupka|12. sep 2017 o 00:00

Pre všetkých

FC Malacky po solídnom výkone stopol favorizovaný Slovan

Oršulov gól v druhej minute súboja malackého štvrtoligistu s momentálne druhým tímom najvyššej slovenskej súťaže, bratislavským Slovanom, napokon nebol signálom k streleckým hodom v zápase 3. kola Slovnaft Cupu. Prvý polčas priniesol snaživý výkon domácich hráčov a snahu o profesorský futbal polocudzineckej légie jasného favorita. Ak to mal byť pre hráčov Slovana len tréning, tak hra tomu v prvej časti zápasu zodpovedala.

V druhom polčase v 53. min našla odrazená lopta striedajúceho Vitteka, ktorý sa zblízka presadil – 0:3. O osem minút potrestal z penalty Savičevič z pokutového kopu faul na Droppu a “žltého” Čecha Mareša nahradil Hološko. Opäť zblízka, ako pri svojom prvom góle sa v 67. min presadil Vittek – 0:5. S pribúdajúcimi minútami sa slovanisti častejšie dostávali do dobrých príležitostí, ale bez gólového efektu, keď niekoľkokrát svojich spoluhráčov podržal brankár Preis. Zaslúženou bodkou pre domácich bol čestný gól Michaloviča tesne pred záverom.

Napriek prehre Malacky svojich fanúšikov potešili solídnym výkonom a Slovan si splnil postupom povinnosť jasného favorita.

Tréner FC Malacky Miroslav Kéry: “Je to relatívny úspech, nechceli sme prehrať s veľkým superom o viac ako o päť gólov. To sa podarilo. Darí sa nám aj v lige, ešte sme neprehrali. Nároky na tím sa tak zvyšujú”.

Slovanista Róbert Vittek: “Sme spokojní, i keď to malo byť vyššie víťazstvo. Ale treba rešpektovať aj výkon súpera. Bola tu výborná atmosféra bez rušivých momentov”.

FC Malacky – ŠK Slovan Bratislava 1:5 (0:2)

Góly: 88. Michalovič – 53. a 67. Vittek, 2. Oršula, 23. Mareš, 62. Savičevič (11 m). Pred 1350 divákmi rozhodoval Ježík, ŽK: Uhrinec – Mareš.

MALACKY: Preis – Mikula (46. Michalovič), Kovárik, Uhrinec, Rupec – Mráz (79. Zváč), Čeřovský, Michalek, Miklušičák – Ronec, Mifkovič (64. Hitmar). Tréner: M. Kéry.

SLOVAN: Valach – Rundič, Savičevič, Chouchomis (46. Kubík), Damnjanovič – Droppa, Oršula, Čikoš, Mareš (63. Hološko) – Kotula, Čavrič (46. Vittek). Tréner: I. Vukomanovič.

Súvisiaci obsah