Aktuality

ÚRADNÁ SPRÁVA PFZ, 1.10.2020

Anna Chmurová|1. okt 2020 o 10:30

zo zasadnutia odborných komisií dňa 30.9.2020

1. SPRÁVA ŠTK:
- ŠTK oznamuje klubom, že sa v súťažiach PFZ pokračuje podľa vyžrebovania za dodržania opatrení hlavného hygienika SR pre zabezpečenie futbalových stretnutí, ktoré sú v platnosti od 1.10.2020:

AKTUÁLNE OPATRENIA ÚVZ a PFZ V SÚVISLOSTI S USPORADÚVANÍM HROMADNÝCH ŠPORTOVÝCH PODUJATÍ:

S účinnosťou od 1. októbra 2020 do odvolania sa všetkým fyzickým osobám a právnickým osobám zakazuje usporadúvať hromadné podujatia športovej povahy v počte nad 50 osôb.
V  prípade hromadných podujatí športovej povahy sa do uvedených limitov započítavajú všetky osoby zúčastnené na hre (hráči, realizačný tím, rozhodcovia, usporiadatelia, podávači).
Usporiadatelia a podávači musia byť označení vestami, rozlišovačkami! Zoznam usporiadateľskej služby prípadne aj podávačov je povinný predložiť hlavný usporiadateľ rozhodcovi stretnutia pred každým stretnutím.

Ak je počet osôb priamo zúčastnených na hre viac ako je 50  (podľa zápisu o stretnutí!), môže sa stretnutie odohrať, avšak samozrejme už bez divákov. Z klubu hostí sa na stretnutí môže zúčastniť len počet osôb, ktorý je prípustný podľa zápisu o stretnutí.

Prosíme Vás o zodpovedné dodržiavanie týchto opatrení, aby sme jesennú časť mohli kompletne dohrať.

PRI USPORADÚVANÍ HROMADNÝCH PODUJATÍ JE POTREBNÉ DODRŽIAVAŤ NASLEDOVNÉ POVINNOSTI:

a./ vstup a pobyt v mieste hromadného podujatia umožniť len s prekrytými hornými dýchacími cestami (napríklad rúško, šál, šatka). Kontrola tohto nariadenia sa vykonáva pri vstupe na štadión spolu s dezinfekciou rúk. Bez splnenia tohto nariadenia organizátor nepovolí vstup do areálu štadióna. Používanie rúšok je povinné počas celej doby organizácie stretnutia (okrem hráčov na hracej ploche, trénera, rozhodcov). Náhradníci a realizačný tím (osoby uvedené v zápise o stretnutí) musia mať prekryté horné dýchanie cesty počas celej doby trvania organizácie stretnutia.

b./ vykonávať častú dezinfekciu priestorov, hlavne dotykových plôch, kľučiek podláh a predmetov,

c./ hygienické zariadenia musia byť vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami,

d./ zaistiť pri vstupe do budovy dávkovače na alkoholovú dezinfekciu rúk a dezinfikovať si ruky, resp. zabezpečiť iný adekvátny spôsob dezinfekcie rúk,

e./ zabezpečiť pri vstupe do budovy oznam o povinnosti, že v prípade vzniku akútneho respiračného ochorenia (napr. horúčka, kašeľ, nádcha, sťažené dýchanie) je osoba povinná zostať v domácej izolácii,

f./ zverejniť na viditeľnom mieste oznam s informáciou:

• ak sa u osoby prejavia príznaky akútneho respiračného ochorenia, je potrebné telefonicky kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára a opustiť miesto hromadného podujatia,

• zákaz podávania rúk,

g./ pri účasti na verejnom hromadnom podujatí a pri príchode a odchode z priestorov hromadného podujatia sa odporúča dodržiavanie rozostupov 2 m medzi osobami,

h./ v prípade sedenia na hromadných podujatiach športového charakteru je organizátor povinný zabezpečiť sedenie obecenstva len v každom druhom rade,

i./ v prípade organizácie futbalového stretnutia nie je možné podávať občerstvenie (nie je povolený žiadny bufet)

j./ zabezpečiť dostatočné vetranie priestorov,

k./ organizátor musí byť v každej chvíli schopný preukázať počet osôb aktuálne sa zúčastňujúcich na hromadnom podujatí.

Za splnenie týchto nariadení je zodpovedný organizátor stretnutia (domáci klub). Hlavný usporiadateľ v súčinnosti s rozhodcami stretnutia oznámi plnenie týchto nariadení. R stretnutia to uvedenie v zápise o stretnutí!

- ŠTK upozorňuje FK Kravany na natáčanie video z vyvýšeného miesta.

- ŠTK upozorňuje FK Slov.Ves a Bijacovce na natáčanie videozáznamu podľa čl. 6 g) rozpisu súťaže (odchody, príchody na HP)

- ŠTK odstupuje DK FK Sp.Hrhov pre zavesenie neúplného videozáznamu zo stretnutia Sp.Hrhov – Vernár (chýba 2.polčas)

- ŠTK nariaďuje odohrať stretnutie žiakov U15 9.kolo V.Lomnica – Sp.Bystré 29.10.2020 o 11:00 hod. – vzájomná dohoda (nespôsobilá HP)

- ŠTK nariaďuje odohrať stretnutie dorastu U19 9.kolo V.Lomnica – Sp.Bystré 29.10.2020 o 13:15 hod. – vzájomná dohoda (nespôsobilá HP)

- ŠTK oznamuje organizáciu prípraviek U11:
Ľubica: 5.10 o 14:30 hod. Zraz účastníkov je o 14:00 hod. na ihrisku v Ľubici

2. SPRÁVA DK:

Vylúčenie po 2xŽK – nepodmienečné pozastavenie výkonu športu , podľa čl.37/3 DP na 1 súťažné stretnutie :
- U 078 Marek Vaľko 1259608 (Huncovce 6.liga) od 28.09.2020 + 10€

Iné disciplinárne previnenie:

- U 079  DK a ŠTK berie na vedomie písomné opatrenia FK Šuňava, zároveň DK a ŠTK nariaďuje FK Šuňava:

1. Zvýšiť počet členov ÚS v domácich majstrovských stretnutiach mládeže na 4, u dospelých na 8. Zoznam ÚS predložiť pred každým stretnutím R prípadne DZ.

2. Zabezpečiť v pevnej zábrane oplotenia hracej plochy voľný prechod na hraciu plochu v mieste oproti kabíne rozhodcov.

3. Zabezpečiť pri nástupe rozhodcov a hráčov na HP pred stretnutím, v polčasovej prestávke a po ukončení stretnutia prechod v šírke minimálne 5 metrov z hracej plochy do budovy zábranami zamedzujúcimi styku s divákmi.
Termín: ihneď pod disciplinárnymi následkami

- U 080 - DK trestá FK Sp.Hrhov fin. pokutou 70 € pre nenahodenie videa (2.polčas) zo stretnutia Sp.Hrhov – Vernár – podľa čl.8.14 g) RS

3. SPRÁVA KR:
- KR upozorňuje R, že od 1.10.2020 sú v platnosti nové opatrenia pri organizácii športových podujatí. KR nariaďuje R, aby v spolupráci s hlav. usporiadateľom v zápise uvádzali dodržiavanie nariadení uvedených v časti ŠTK. Rozhodca je počas celej organizácie stretnutia v úzkom kontakte s HÚ a rieši prípadné nedostatky pri organizácii stretnutia.

- KR upozorňuje delegované osoby, že ich vstup na štadión je taktiež podmienený nosením rúška.

- KR berie na vedomie pochvalu od FK Hôrka na výkon rozhodcov v stretnutí Hôrka – Sp.Štiavnik

- KR berie na vedomie pochvalu od FK Hozelec a FK Slov.Ves na výkon rozhodcov v stretnutí Slov.Ves - Hozelec

- KR berie na vedomie pochvalu od FK Vernár na výkon rozhodcov v stretnutí Sp.Hrhov - Vernár

Chyby v zápisoch:
Mišalko – neuvádza ostaršenia a dôvod zmeny v nominácií

Súvisiaci obsah