Články a novinky ObFZ

Ocenenie víťaza VII. ligy mužov súťaží ObFZ 2023/2024

20. jún 2024 o 20:14

V nedeľu 16.6.2024 po stretnutím 26. kola VII.L mužov súťaží ObFZ Michalovce medzi družstvami Rakovec n/O a Záhor, PaedDr. Vladimír Čan (predseda ObFZ) a Jozef Bali-Jenčík (predseda ŠTK ObFZ) odovzdali na futbalovom ihrisku v Rakovci n/O družstvu OFK Rakovec n/O pohár a vecné ceny za víťazstvo v súťaži "Majstrovstiev ObFZ Michalovce" VII. ligy mužov v súťažnom ročníku 2023/2024 a za zisk titulu „Majster súťaží ObFZ Michalovce 2023/2024“ v kategórii mužov.

Juraj Leško sa k úspechu futbalu v Rakovci n/O vyjadril takto:

V nedeľu 16.6.2024 sme odohrali posledný zápas súťažného ročníka 2023/2024 a po dlhých rokoch snahy o postup do najvyššej okresnej súťaže kam Rakovec n/O nesporne patrí sa nám ani neprisnilo, že po troch súťažných ročníkoch sa nám podarí dosiahnuť takíto historický úspech Rakovského futbalu a to víťazstvo VII ligy Obfz MI a postup do VI ligy mužov súťaží VsFZ, pretože podľa dostupných informácii Rakovec n/O pravdepodobne krajskú súťaž nikdy nehral (posledných 65rokov určite nie).

Slnečné počasie prilákalo na tento zápas celkom slušný počet divákov, ktorí vytvorili výbornú atmosféru a tú ešte umocňovala vôňa pripravovaného guľášu neodkladne patriacemu k poslednému zápasu každej sezóny. Hráči sympatickým výkonom na ihrisku potvrdili rolu jednoznačného favorita a víťazstvom 8:0 nad OŠK Záhor potešili náročných Rakovských fanúšikov a zároveň spečatili, čo už bolo 2 týždne známe. Po poslednom hvizde rozhodcu Lazora už v daždivej 20 minútovke sme si už z rúk predsedu ObFZ MI PaedDr. Vladimíra Čana, predsedu komisie ŠTK Jozefa Bali-Jenčíka a člena rozhodcovskej komisie Maroša Kurtaka prevzali víťazný pohár a medaily, čo odštartovalo impulzívne no zaslúžené oslavy, ktoré trvali až do neskorej noci.

Chcel by som touto cestou poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na tomto úspechu .V prvom rade všetkým hráčom okolo nestarnúceho kapitána a piliera defenzívy Peťa Bakajsu, trénerovi M. Hirkovi, všetkým chlapcom, ktorí sa pohybujú pri futbale, či už pri mládežníckych mužstvách, príprave ihriska, ale aj inom zabezpečení zápasov. Všetkým sponzorom počnúc firmou Bojkun s.r.o., ktorá ako prvá značne prispela ešte pri postupe do VII.ligy, pokračujúc firmou Deka-Agro, ktorá podporovala funkčnosť mládežníckych mužstiev spolu s p. J. Sotákom, firma Betpres s.r.o.,ale aj ďalším menším sponzorom, ktorí prispeli či už finančne, alebo materiálne a dúfam že budú podporovať futbal aj naďalej. V neposlednom rade by som chcel spomenúť Milana Bakajsu, ktorý novodobú éru futbalu v Rakovci naštartoval.Bol dlhodobo dôležitou súčasťou klubu a ak môže pomôže aj teraz. Tiež nebohého Milana Titka – Miťa, ktorý bol inventárom ihriska a pre ktorého bolo toto víťazstvo a postup venované do futbalového neba. Veľká vďaka patrí starostovi obce P. Olejnikovi, ktorý podporuje futbal a je nápomocný v maximálne možnej miere. Najväčšia vďaka však patrí Marekovi Bakajsovi, s ktorým to ťaháme spolu pri futbale už takmer 19 rokov a pre nás je táto udalosť akýmsi zadosťučinením za všetky tie roky a obetovaný čas aj na úkor vlastných rodín a dúfam že pre mladšiu generáciu, ktorá by už postupne mala preberať kormidlo to bude akýmsi odrazovým mostíkom k ďalšej a verím, že ešte efektívnejšej práci pri Rakovskom futbale.

Definitívnou bodkou za predošlou sezónou, však bude zápas o Superpohár v nedeľu 30.6.2024 medzi OFK Rakovec a víťazom pohára ObFZ (OŠK Tušice-TNV alebo TJ Pokrok Krásnovce) a to na ihrisku v Rakovci n/O. na ktorí sú všetci fanúšikovia futbalu srdečne pozvaní.

Družstvu mužov OFK Rakovec n/O blahoželáme a prajeme veľa úspechov a dobrých výsledkov v ďalších stretnutiach

Súvisiaci obsah