15. ročník turnaja ObFZ

15. ročník „Turnaja ObFZ Michalovce družstiev mužov FO a FK v halovom futbale“ pre sezónu 2022/2023

28. jan 2023 o 18:57

Po troch rokoch, keď sa turnaj neorganizoval prvenstvo pre OFK Rakovec n/O

ObFZ MI po dvoch sezónach, keď sa turnaj nemohol organizovať z pandemických dôvodov ho tentokrát zorganizoval za početnej účasti prihlásených družstiev v športovej hale gymnázia P. Horova v Michalovciach. Rozhodlo sa, že prihlásené družstvá FO a FK budú hrať v 2 štvorčlenných skupinách, systémom každý s každým, pričom sa bude hrať jedno stretnutie za druhým s 3´prestávkou medzi stretnutiami v skupinách a s 5´prestávkou medzi stretnutiami o umiestnenie. Hralo sa podľa upresneného rozpisu tohto turnaja, podľa upravených pravidiel malého futbalu a súťažného poriadku malého futbalu, ako v predchádzajúcich sezónach. Každé stretnutie rozhodovali dvaja rozhodcovia. Každé družstvo v skupine odohralo 3 stretnutia. Víťazí skupín hrali o konečné víťazstvo v turnaji, umiestnení na 2. mieste v skupine odohrali zápas o celkové 3. miesto v turnaji, umiestnení na 3. mieste v skupine odohrali zápas o celkové 5. miesto v turnaji a umiestnení na 4. mieste v skupine odohrali zápas o celkové 7. miesto v turnaji. Celkovo sa na turnaji odohralo 16 stretnutí, v ktorých spolu padlo 72 gólov.

Do tohto ročníka sa prihlásili tieto FO-FK:

Skupina A: TJ Družstevník Malčice, OFK Hatalov, TJ Pokrok Krásnovce, TJ Kusín.

Skupina B: FK 1971 Moravany, OFK Rakovec n/O, OcŠK Pozdišovce, FK Tibava.

Jednotlivé stretnutia rozhodovali rozhodcovia: Maroš Kurtak - hlavný rozhodca turnaja; Ján Matej, Michal Čeklovský.

Jednotlivé stretnutia v skupinách priniesli tieto výsledky:

Skupina A: Malčice - Kusín 1:1; Hatalov - Krásnovce 1:5; Kusín - Krásnovce 4:4; Malčice - Hatalov 1:1; Hatalov - Kusín 1:2; Krásnovce - Malčice 5:0

Poradie v skupine: 1. Krásnovce; 2. Kusín; 3. Malčice; 4. Hatalov

Skupina B: Moravany - Tibava 2:1; Rakovec n/O - Pozdišovce 3:0; Tibava - Pozdišovce 2:9; Moravany - Rakovec n/O 2:3; Rakovec n/O - Tibava 4:0; Pozdišovce - Moravany 2:0

Poradie v skupine: 1. Rakovec n/O; 2. Pozdišovce; 3. Moravany; 4. Tibava

Stretnutia o umiestnenie:

o 7. miesto: Hatalov - Tibava 1:3

o 5. miesto: Malčice - Moravany 4:2

o 3. miesto: Kusín - Pozdišovce 0:5

o 1. miesto: Krásnovce - Rakovec n/O 1:2

Konečné poradie družstiev v turnaji:  1. OFK Rakovec n/O; 2. TJ Pokrok Krásnovce; 3. OcŠK Pozdišovce; 4. TJ Kusín; 5. TJ Družstevník Malčice; 6. FK 1971 Moravany; 7. FK Tibava; 8. OFK Hatalov.

Záverečné vyhodnotenie vykonal predseda ObFZ PaedDr. Vladimír Čan, podpredseda ObFZ Ján Špivák a ceny pre družstvá tiež odovzdal primátor mesta Michalovce Mgr. Miroslav Dufinec, ktorí postupne v svojich príhovoroch poďakovali všetkým hráčom za korektnú a férovú hru, ocenili prístup v súbojoch, keď nedošlo k žiadnemu poraneniu. Rozhodcom za spoľahlivý dohľad nad PF a organizátorom za úspešnú prípravu turnaja.

Za každé družstvo si prevzal ocenenie kapitán svojho tímu.

V turnaji boli ocenení aj najlepší jednotlivci:  hráč - Michal Janočko (Krásnovce); brankár - Vladislav Rapáč (Pozdišovce); strelec - Samuel Jakubec (Pozdišovce)

ObFZ MI a jej Športovo technická komisia sa už teraz tešia na nasledujúci 16. ročník turnaja ObFZ Michalovce v halovom futbale mužov v sezóne 2023/2024.

Súvisiaci obsah