Zuzulovú na trati stopli, opakovanej jazdy sa vzdala

(Autor: SITA/AP)
TASR|9. mar 2012 o 12:50

Slovenská pretekárka doplatila na rozbitý povrch trate.

Slovenská pretekárka doplatila rozbitý povrch trate.

AARE. Slovenská lyžiarka Veronika Zuzulová nedokončila 1. kolo obrovského slalomu Svetového pohára vo švédskom Aare. Pred druhým medzičasom ju traťoví komisári zastavili a jazdu neopakovala.

"Na štart hore už radšej nešla, lebo by štartovala s vysokým číslom. Na takej mäkkej trati by riskovala zranenie," informoval tréner Timotej Zuzula.

Jeho dcéra doplatila na to, že v okolí jej štartového čísla 40 bol už povrch značne rozbitý a pretekárky padali jedna za druhou. Od čísla 30 sa to prihodilo až piatim, šiestou bola súperka so 41-kou po Zuzulovej.

Padli aj dve zjazdárky tesne pred Slovenkou a Nemka Veronika Staberová tak nešťastne, že kým sa dostala z trate, už sa na nej v skrátených štartových intervaloch rútila Zuzulová.

Na čele pretekov sa usadila líderka celkového poradia SP Američanka Lindsey Vonnová s náskokom siedmich stotín pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou, ktorá si mohla už v piatok zabezpečiť malý glóbus v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne. Tretia Rakúšanka Anna Fenningerová zaostala o 47 stotín.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulovú na trati stopli, opakovanej jazdy sa vzdala