Zuzulovú čaká siedmy slalom sezóny

SITA|29. jan 2009 o 17:37

Siedmy pokus výraznejšie sa presadiť v aktuálnej sezóne Svetového pohára v slalome bude mať Veronika Zuzulová v piatok v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN.

Po takmer trojtýždňovej prestávke pokračujú v piatok boje v najtočivejšej disciplíne v Bavorských Alpách a zároveň dejisku ZOH 1936. Tretia najlepšia slalomárka uplynulého ročníka SP Zuzulová má zatiaľ v tejto sezóne na konte iba dve umiestnenia v najlepšej desiatke (5. v Levi, 9. v Semmeringu) a v hodnotení slalomu jej patrí s 88 bodmi až 17. pozícia.

Posledné dvoje preteky po Novom roku v Záhrebe a Maribore po nešťastných "špicaroch" nedokončila. Najmä v chorvátskom stredisku Sljeme však mala blízko k výbornému výsledku, keď vypadla niekoľko bránok pred cieľom z líderskej pozície. Počas uplynulých dvoch týždňov Zuzulová trénovala vo Vrátnej aj Jasnej a sebavedomie si dvíhala triumfami v pretekoch FIS vo Vrátnej a tiež v rakúskom Leogangu. "Všetko je pred pretekmi tak, ako má byť. Veríme, že Veronika konečne pretrhne smolu z tejto sezóny. Prišla jej už konečne aj nová slalomová kombinéza, azda jej to pomôže k úspechu," povedal manažér Robert Magát.

Prvé kolo piatkového slalomu žien v Ga-Pa je na programe od 10.45 h, druhé kolo s tridsiatkou najlepších príde na rad o 13.45 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulovú čaká siedmy slalom sezóny