Zuzulovej účasť vo Vrátnej zvýšila súťaži koeficient

TASR|20. jan 2009 o 14:54

Jaroslav Babušiak a Veronika Zuzulová, teda slovenské zjazdárske jednotky dominovali v utorok v slalome kategórie FIS.

VRÁTNA. Jaroslav Babušiak a Veronika Zuzulová, teda slovenské zjazdárske jednotky dominovali v utorok v slalome kategórie FIS vo Vrátnej. Babušiak predstihol ďalšieho Slováka Šimona Štancela o 1,74 s, Zuzulová triumfovala pred Češkou Nikol Kučerovou bez jednej stotinky o tri sekundy. Pôvodne sa mal v utorok ísť obrovský slalom, ale organizátori sa dohodli so Zuzulovou na zmene termínu a jej štart v slalome zdvihol pretekom FIS-ový koeficient.

"V prvom kole som išla naplno, v druhom som už v závere trochu pribrzdila. Ale neboli to ľahké preteky, lebo pršalo a bola som rada, že som obe jazdy zišla do cieľa," povedala pre TASR Zuzulová. Súťaž na severe Slovenska bola pre ňu vítanou súčasťou prípravy na ďalšie elitné podujatia a nielen preto, že Vrátna je jej tréningovým strediskom: "Tak či onak, musím chodiť na FIS-ové súťaže aby som nezostala bez pretekania."

Zuzulová už nebude štartovať v stredajšom obrovskom slalome, vo Svetovom pohári má najbližšie plánovaný slalom v Ga-Pa, ten je však až 30. januára. Potom už nasledujú MS vo Val d'Isere: "Na šampionáte budem štartovať aj v obráku a následne aj vo Svetovom pohári, keďže v Ofterschwangu je v jeden víkend spolu so slalomom."

Výsledky

Obrovský slalom - muži: 1. Jaroslav Babušiak 1:29,73 min. (46,79-42,94), 2. Šimon Štancel +1,74, 3. Ján Kosa (všetci traja SR) +3,39, 4. Michal Klusak (Poľ.) +4,12, 5. Igor Kotzmann (ČR) +4,92.

Obrovský slalom - ženy: 1. Veronika Zuzulová (SR) 1:35,50 min (45,21-50,29), 2. Nikol Kučerová +2,99, 3. Andrea Zemanová (obe ČR) +3,03, 4. Jana Škvarková (SR) +3,24, 5. Tereza Charová (ČR) +4,02.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulovej účasť vo Vrátnej zvýšila súťaži koeficient