Zuzulovej sa v Colorade nedarí, pribudol narazený bok

TASR|19. nov 2008 o 10:51

Veronike Zuzulovej sa ani v tretí deň v coloradských horách nevodilo dobre. Jej stav sa po sobotňajšom úraze v dejisku pretekov ...

DENVER. Veronike Zuzulovej sa ani v tretí deň v coloradských horách nevodilo dobre. Jej stav sa po sobotňajšom úraze v dejisku pretekov Svetového pohára vo Fínsku príliš nezlepšil. Naopak, pribudli nové diagnózy, ktoré jej piate miesto z úvodného slalomu SP stavajú do ešte obdivuhodnejšieho svetla.

Slovenská lyžiarka tušila, že to v nasledujúcich dňoch nebude mať ľahké. Nepríjemne narazený bok a udretá hlava po páde ráno dve hodiny pred súťažou predznamenali komplikácie. Zuzulová pre bolesti nezúfala, naopak považovala za dobré, že sa mala prepraviť z Levi priamo do Ameriky. Namiesto pokojného oddychu prvých dní však prišli komplikácie, k silnejúcim bolestiam z pomliaždenín sa po prílete pridal aj krk. Šéf malého zjazdárskeho minitímu Timotej Zuzula následne TASR referoval: "Po ceste sme boli dosť unavení, takže sme v každom prípade plánovali oddych. V rámci neho sme boli v Denveri nakúpiť potraviny a fyzioterapeut Jožo Kunyi mal v opatere Veronu. Bolí ju celé telo a natiera sa kostihojom."

Z prvého slalomového tréningu tak veľa nebolo a lepšie nedopadol ani obrovský slalom. Manažér Róbert Magát priniesol Jóbovu zvesť - Zuzulová so slzami v očiach to po štvrtej jazde ukončila. Narazané miesta sú naďalej bolestivé, najnovšie cíti najmä rebrá v určitých polohách. To je mimochodom zranenie, ktoré v roku 2007 najlepšej slalomárke uplynulých sezón zabránilo titulu na MS. Marlies Schildová pred šampionátom vyhrala 5 zo 6 súťaží, v tej jednej skončil tretia po smoliarskej chybe na ceste za ďalším jasným triumfom. Rakúšanka pred vrcholom zimy v Aare nadeľovala v slalomoch súperkám rozdiely triedy až dvoch, nerátalo sa to ani na stotiny, ani na desatiny, ale na celé sekundy. Lenže veľká favoritka si dva dni pred majstrovským slalomom na tréningu narazila rebrá, počas jázd sa jej zle dýchalo. A tak napriek superforme a bezchybnému výkonu vydala podľa trénerov len 70 percent svojich schopností a to stačilo len na striebro, lebo skvelý deň chytila Češka Šárka Záhrobská.

V tomto uhle pohľadu je sobotňajší výkon Veroniky Zuzulovej malým zázrakom. Ona si podobné, dokonca komplikovanejšie a bolestivejšie zranenia privodila dva hodiny pred pretekmi, na ktoré ju ostatní členovia tímu ani nechceli pustiť... Je to ďalší moment do mozaiky prognóz o jej forme, napredovaní a o blížiacom sa prvom triumfe v pretekoch SP, čo jednoznačným vyhlásením pred pár dňami zaklincovala práve Schildová, momentálne dlhodobo zranené Zuzulovej veľká rivalka. Veronika sa cez víkend 29. a 30. novembra predstaví v obrovskom a špeciálnom slalome Svetového pohára. Aspen pred dvoma rokmi odštartoval jej svetovo unikátnu sériu, ktorá sa ťahá doteraz. V americkom stredisku skončila síce vtedy až na 17. mieste, ale dokončila aj všetkých nasledujúcich 17 slalomov SP, pričom všetky v prvej desiatke. Vlani bola v Aspene na 6. priečke, predtým tam vypadla a v roku 2004 slávila na to obdobie skvelé 8. a 12. miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulovej sa v Colorade nedarí, pribudol narazený bok