Zuzulová v Semmeringu aj v obrovskom slalome

SITA|28. dec 2008 o 10:13

Najlepšej slovenskej zjazdárke Veronike Zuzulovej sa zatiaľ v novom ročníku Svetového pohára nedarí podľa predstáv.

SEMMERING.

Limitovaná pádom z novembrových pretekov vo fínskom Levi, pri ktorom si zlomila rebro, získala v doterajších troch slalomových podujatiach SP jedno 5. miesto (Levi), 17. miesto (La Molina) a preteky v americkom Aspene nedokončila. S 59 bodmi patrí tretej najlepšej slalomárke uplynulej sezóny v súčasnom slalomovom poradí SP zatiaľ 12. priečka.

Možnosť napraviť si chuť bude mať 24-ročná Bratislavčanka v rakúskom Semmeringu, kde by sa mala predstaviť okrem pondelkového slalomu aj v nedeľňajšom obrovskom slalome.

"Proti zdraviu sa nedá ísť, ale budem robiť všetko preto, aby som sa vrátila na priečky, kde som bola vlani. V tréningu stále nemôžem robiť všetko to, čo by som chcela. Pred Semmeringom určite nemám veľké oči, ale pôjdem, čo to dá," uviedla ešte pred odchodom do Rakúska V. Zuzulová.

Otec a tréner v jednej osobe Timotej Zuzula pre TA3 uviedol, že Veronika si pravdepodobne vyskúša aj obrovský slalom. Pôvodne chcela túto disciplínu plnohodnotne zaradiť do svojho programu na celú sezónu. Vyššie uvedené zdravotné problémy napokon spôsobili, že z úvodných troch obrovských slalomov ročníka 2008/09 absolvovala iba úvodný v rakúskom Söldene a tam obsadila prvú nebodovanú - 31. priečku. V Semmeringu sa 1. kolo obrovského slalomu začne o 10.30 h, slovenská pretekárka by sa mala predstaviť v 68-člennom štartovom poli s číslom 32.

Zuzulovej parádna disciplína - slalom, príde na rad v pondelok a na zvýraznenie atmosféry dokonca pod umelým osvetlením so začiatkami jednotlivých kôl o 15.30 h resp. 18.30 h. Predvlani sa na tieto preteky prišlo pozrieť

15 000 divákov, teraz podľa ORF organizátori očakávajú až 20-tisícovú návštevu. Zuzulová sa v minulosti na "Čarovnom vŕšku" v Semmeringu predstavila v rámci slalomu vo Svetovom pohári trikrát. Pred dvoma rokmi tam skončila siedma, pred štyrmi desiata a v roku 2000 nedokončila 1. kolo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová v Semmeringu aj v obrovskom slalome