Zuzulová už trénuje, v nedeľu pôjde slalom

Veronika Zuzulová bude štartovať v nedeľu v americkom Aspene.
Veronika Zuzulová bude štartovať v nedeľu v americkom Aspene. (Autor: SITA AP)
SITA|26. nov 2008 o 09:40

Najlepšia slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová, ktorej po príchode do USA diagnostikovali zlomené rebro po páde na tréningu pred predchádzajúcimi pretekmi Svetového pohára.

DENVER. Najlepšia slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová, ktorej po príchode do USA diagnostikovali zlomené rebro po páde na tréningu pred predchádzajúcimi pretekmi Svetového pohára vo fínskom Levi, v utorok už trénovala.

"Bola som na svahu, urobila som dve jazdy, viac to nešlo,“ povedala v utorok neskoro večer SEČ pre agentúru SITA. Kým je v pokoji, nič necíti, horšie je to, keď sa začne hýbať. "Najhoršie sú štarty. Keď sa odpichujem, vtedy to veľmi silno zabolí, potom počas jazdy je to už znesiteľnejšie. Jazdila som aj v bránkach. Bolo to také opatrnejšie, pri každom náraze bránky totiž pocítim, že nie som celkom fit,“ pokračovala tretia najlepšia slalomárka sveta v uplynulej sezóne.

Aspen nechce vynechať

Preteky Svetového pohára, ktoré sú naplánované na záver týždňa v Aspene, však nechce vynechať. "V sobotu obrovský slalom určite vynechám, v nedeľu na slalom stopercentne nastúpim. Teda, ak sa dovtedy nič nestane,“ na chvíľu zaváhala 24-ročná Bratislavčanka a pokračovala: "Aj dnes som mala na tréningu taký menší pád. Našťastie, spadla som na ľavú stranu, zlomené rebro je vpravo.“

Lekári v denverskej nemocnici, kde absolvovala odborné vyšetrenia, jej predpísali lieky utlmujúce bolesť. "Ani som si ich nebola v lekárni zobrať. To všetko sú len tabletky, ktoré neliečia, len ma to po nich nebude tak bolieť. To nemá význam, trápim sa s tým sama. Beriem namiesto nich vitamíny,“ zasmiala sa piata z úvodného slalomu SP v tejto sezóne vo fínskom Levi.

Zuzulová už šesnásťkrát v elitnej desiatke

Po príchode do Denveru ju prekvapilo, že do tohto známeho amerického strediska stále neprišla skutočná zima. "V predchádzajúcich rokoch tu v tomto čase bývalo aj mínus dvadsať stupňov a množstvo snehu. Teraz je tu len tesne pod nulou a prírodný sneh prakticky nie je. Na svahu je nastriekaný umelý. Lyžovať sa na tom dá, ale chýba tá pravá zimná atmosféra,“ uzavrela Veronika Zuzulová.

Slalom SP, v ktorom chce štartovať, má začiatok prvého kola naplánovaný na 18.00 SEČ, druhé kolo, v ktorom bude už jazdiť iba najlepších tridsať pretekárok z prvej jazdy, sa začína o 21.00 SEČ. V doterajšej kariére sa v súčasnosti najúspešnejšia slovenská lyžiarka osemkrát dostala vo Svetovom pohári v slalome na stupeň víťazov (trikrát 2. miesto a päťkrát 3. miesto) a šestnásťkrát skončila v elitnej desiatke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová už trénuje, v nedeľu pôjde slalom