Zuzulová skončila sezónu. Dôvodom je koleno

Veronika Zuzulová predčasne opustila stredisko vo Val d'Isere.
Veronika Zuzulová predčasne opustila stredisko vo Val d'Isere. (Autor: FOTO - TASR)
Vojtech Jurkovič, SITA|13. feb 2009 o 20:13

Veronika Zuzulová včera zaspala v aute od únavy. Otec Timotej ju viezol z dejiska lyžiarskeho šampionátu predčasne. Namiesto dnešného slalomu, ktorý mal byť jej veľkou satisfakciou, si vytrpela smoliarsku sezónu do dna. V pondelok ju uspí anestézia pred

BRATISLAVA. „Je to ako zlý sen, ale je to pravda. So sezónou je koniec. Po kvalitnom tréningovom sústredení s francúzskymi dievčatami v Courcheveli bola v dobrej forme," povedal v tej chvíli šofér Timotej Zuzula, ktorý mal vo Val d'Isere dnes stavať prvé kolo ženského slalomu. Namiesto neho vyžrebujú iného trénera slalomárky z prvej svetovej pätnástky.

Veronike počas rozjazdenia pred štvrtkovým obrovským slalomom puklo v pravom kolene. Nie dôsledok skoku alebo kiksu, v bežnom oblúku sa pod odstredivým tlakom ozval pravdepodobne meniskus.

V Bratislave ju už čaká informovaný osobný lekár Stanislav Mikuška, ktorý potvrdil, že v pondelok má naplánovaný operačný zákrok. „V dejisku šampionátu ju vyšetril najprv taliansky a potom český lekár. Podľa všetkého mali aj výsledky magnetickej rezonancie. Potvrdili poškodenie väziva kolena."

S. Mikuška operoval ľavé koleno Zuzulovej pred šiestimi rokmi. „Veronika je disciplinovaná pacientka. Dobre znáša bolesť."

Slalomárka včera odchádzala z Val d'Isere zmierená so skutočnosťou, že sezóna sa pre ňu skončila už 12. februára. „Po operácii sa nebudem ponáhľať a prípadne chytať koniec sezóny. Radšej si zmrazím body, aby mi ostali do budúcej sezóny."

Vo Svetovom pohári v lyžovaní platí podobná prax ako v tenise, že počas zranenia je postavenie športovca v rebríčku chránené.

Dôležité pre Zuzulovú je, že sponzorské firmy plánujú pokračovať v spolupráci. „Vraj jazdím dobre, že aj takýto smoliarsky rok sa v lyžovaní prihodí. Neostáva mi nič iné, len sa koncentrovať na budúcu olympijskú sezónu."

Manažér tretej najlepšej slalomárky z vlaňajška Róbert Magát polovážne hľadá zakliatie v tom, že Zuzulovej chýbala v tomto ročníku konkurencia víťazky vlaňajšieho malého glóbusu Marlies Schildová z Rakúska. Tú vyradilo zranenie ešte pred prvými pretekmi Svetového pohára v Soldene.

Podľa Magáta Veroniku psychicky rozhodilo zlomené rebro ešte koncom minulého roka. „Bolesť bola nepríjemná a zdĺhavá. Nemohla sa stopercentne koncentrovať, výpadky tréningu sa kombinovali s jazdeckou smolou ako náhodný špicar a podobne. To všetko ju do budúcnosti môže iba posilniť. Škoda, po letnej príprave v nej bol obrovský potenciál. Túto zimu jej nebolo súdené."

Zuzulovej tohtoročné slalomy v SP
Levi 5. miesto

Aspen pád po štarte

La Molina 17. miesto

Semmering 9. miesto

Záhreb vypadla v 2. kole

Maribor vypadla v 1. kole

Garmisch nepostúpila do 2.kola

Val d'Isere neštartovala pre zranenie

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová skončila sezónu. Dôvodom je koleno