Zuzulová pôjde na tréning aj preteky do Vrátnej

SITA|16. jan 2009 o 10:41

Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová sa po štvordňovom zdravotnom oddychu spôsobenom zápalom priedušiek v piatok opäť zapojila do tréningového procesu.

BRATISLAVA. Na svojom domácom svahu vo Vrátnej by sa mala pripravovať do utorka 20. januára. Najbližšie preteky Svetového pohára v slalome sú na programe 30. januára v nemeckom stredisku Garmisch-Partenkirchen. "Vo Vrátnej sú ideálne možnosti na tréning, a preto sme zvolili tento variant. V sobotu večer budeme tréningovú trať preparovať vodou tak, aby sme nasimulovali podmienky ´čistého ľadu´. V nedeľu bude mať teda Veronika pripravenú takú trať, na akej sa jazdí vo Svetovom pohári. Ak chceme hodnotne trénovať a mať porovnateľné podmienky s ostatnými, je to nevyhnutnosť," informoval tréner Timotej Zuzula.

Tretia najlepšia slalomárka uplynulej sezóny Zuzulová počas uplynulého víkendu absolvovala program oboch technických disciplín Svetového pohára v slovinskom Maribore, no slalom - špeciál už po tretí raz v sezóne nedokončila. Po pretekoch skonštatovala, že dlhšia prestávka pred najbližším slalomom SP v Ga-Pa jej príde vhod, lebo sa bude môcť preliečiť, ako aj absolvovať dlhodobejší kvalitný tréning. Teraz do programu 24-ročnej Bratislavčanky vhodne zapasoval aj fakt, že práve vo Vrátnej sa na budúci týždeň 20. a 21. januára uskutoční podujatie FIS v slalome a obrovskom slalome. "Tie preteky FIS, ktoré Vrátna organizuje, sa nám veľmi hodia. Veronika sa môže vypretekať a získať opäť svoju optimálnu súťažnú pohodu," uzavrel T. Zuzula.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová pôjde na tréning aj preteky do Vrátnej