Zuzulová opäť vypadla v prvom kole slalomu

(Autor: SITA AP)
TASR|30. jan 2009 o 12:20

Slovenskej zjazdárke Veronike Zuzulovej nevyšiel ani tretí ponovoročný slalom Svetového pohára.

Garmisch-Partenkirchen. Veronike Zuzulovej nevyšlo 1. kolo piatkového slalomu Svetového pohára žien v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

Na svahu Gudiberg susediacom s miestnym Olympijským skokanským mostíkom Zuzulová štartovala s jednotkou, no túto zdanlivú výhodu nevyužila. V spodnej časti trate sa dostala do záklonu, vybočila zo správneho smeru a len s námahou všetkých síl sa vrátila

späť a napokon s veľkým časovým mankom došla do cieľa. Po odjazdení elitných 30 pretekárok síce patrila 24-ročnej Slovenke ešte postupová pozícia v najlepšej tridsiatke, lenže o tú neskôr prišla a napokon figurovala až na 53. priečke s odstupom 5,16 s za najrýchlejšou Rakúšankou Kathrin Zettelovou. Prvé kolo na náročnom kopci nedokončilo celkovo 14 slalomárok.

Za vedúcou Zettelovou patrí druhé miesto ďalšej Rakúšanke Michaele Kirchgasserovej (+0,67) a tretie Američanke Lindsey Vonnovej (+0,75). Domáca favoritka a priebežná líderka hodnotenia slalomu Maria Rieschová je zatiaľ na 6. mieste (+1,31). Druhé kolo s tridsiatkou najlepších príde na rad od 13.45 h.

Slalom v Ga-Pa je generálkou pre najlepšie slalomárky pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta vo francúzskom Val d´Isere.

Slalom žien v Ga-Pa

1. Kathrin Zettelová (Rak.) 51,74 s, 2. Michaela Kirchgasserová (Rak.) +0,67, 3. Lindsey Vonnová (USA) +0,75, 4. Ana Jelušičová (Chorv.) +1,01, 5. Šárka Záhrobská (ČR) +1,03, 6. Maria Rieschová (Nem.) +1,31,...53. Veronika Zuzulová (SR) +5,16 - nepostúpila do 2. kola

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová opäť vypadla v prvom kole slalomu