Zuzulová má slalomové zručnosti o 2-3 triedy pred susedkami

TASR|13. mar 2010 o 15:43

Kranjska Gora 12. marca (TASR) - Veronika Zuzulová vyhrala v sobotu v slovinskej Kranjskej Gore slalom ako záverečné preteky sezóny Európskeho pohára.

Kranjska Gora. Veronika Zuzulová vyhrala v sobotu v slovinskej Kranjskej Gore slalom ako záverečné preteky sezóny Európskeho pohára.

Slovenská zjazdárka odsunula na druhú priečku Francúzku Anemone Marmottanovú s mamutím náskokom 2,67 s. Tretia skončila Švédka Sara Hectorová (+2,79).

Slalomová elita jazdila síce paralelne vo finále Svetového pohára v Ga-Pa, ale v Kranjskej Gore štartovalo dosť pretekárok medzi 20. a 40. miestom renkingu disciplíny. Medzi nimi bola extratriedou Slovenka, ktorá zajazdila so štartovým číslom 5 aj najlepší čas 1. kola takmer so sekundovým predstihom.

Zuzulová dokazuje, že jej pokles z 3. miesta slalomu Svetového pohára v priebehu dvoch rokov až na 36. miesto nie je zrkadlom jej možností. Za dve sezóny klesla z 3. pozície aj v koeficientálnom WCSL (štartová listina SP) na 28. pozíciu najmä pre jej zranenia a z toho vyplývajúcej neistoty v pretekoch.

Slovenská lyžiarka 5 zo 17 slalomov SP vynechala a vo väčšine ďalších štartovala zranená, alebo krátko po operácii, či dokonca na novom lyžiarskom materiáli a bez servismana. Zuzulová nemala príliš veľa priestoru zastaviť výsledkový pád. Športovo-technicky však svoje možnosti dokazovala už úplne vyliečená v predolympijskom období i na samotných ZOH, kde so štartovým číslom 29 prenikla do prvej desiatky. Predtým žala úspechy v silne obsadených pretekoch druhej kategórie.

A v sobotu svoju prevahu nad súperkami v susedstve FIS-bodov demonštrovala viac ako rukolapne. Všetkým sa výkonnostne vzdialila na rozdiel dvoch až troch slalomových tried. Dnes 28. žena poradia WCSL odstavila o priepastné 2 sekundy a 67 stotín 34. pretekárku v tejto listine.

Šiesta z novembrového slalomu SP v Aspene, 32. v poradí WCSL Francúzka Anne-Sophie Bartetová zaostala až 3,78, v oboch kolách približne rovnomerne. A domáca Slovinka Maruša Ferková, ktorá je v koeficiente za Zuzulovou len tri priečky, musela v domácom prostredí prehltnúť horkú pilulku 4,5-sekundového manka na Slovenku, pričom ale od 3. miesta ju delila iba 1,5 sekunda... Celkovo je priam unikátna výsledková listina, v ktorej žiari pri Zuzulovej čas 1:24,62 a ďalších 10 pretekárok sa od 1:27,29 zmestilo v tej istej sekunde do 7 desatín...

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová má slalomové zručnosti o 2-3 triedy pred susedkami