Zuzulová je po prvom kole piata

TASR|29. dec 2008 o 18:06

Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová demonštrovala v 1. kole pondelňajšieho nočného slalomu Svetového pohára návrat formy.

SEMMERING. Veronika Zuzulová si ešte stále nedoliečila zlomené rebro, ale v pondelok v Semmeringu v prvom kole slalomu Svetového pohára pred 13 000 divákmi ho necítila. Po prvej polovici pretekov je zatiaľ piata. Za vedúcou Nemkou Mariou Rieschovou zaostáva o 91 stotín sekundy. Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka je zatiaľ spokojná. "Konečne sa mi po dlhšom čase vydarila jazda. V hornej časti ma to trocha rozhádzalo, keď sa mi jeden chránič zachytil o druhý a bránku som potom zobrala cez prilbu. Spodnú časť trate som však chcela ísť lepšie," povedala Zuzulová a priznala, že pondelok je len druhým dňom, v ktorom zlomené rebro necítila. Zranenie ju obmedzovalo najmä pri jazdení obrovského slalomu. V nedeľu sa však v Semmeringu postavila aj na jeho štart. Pred pondelkovým špeciálnym slalomom to Zuzulovej pomohlo najmä psychicky, hoci nepostúpila do druhého kola. "Stále jazdiť slalom sa nedá. Bola to vítaná zmena," uviedla Zuzulová.

Slovenská zjazdárska jednotka naposledy v slalome súťažila pred viac ako dvoma týždňami v španielskej La Moline, v ktorej skončila sedemnásta. Predtým v Aspene nedokončila a vo fínskom Levi hneď po zranení bola piata. "Na dnešné preteky som sa tešila, aj keď som vedela, že budú ťažké. Prvá jazda v Semmeringu bola úplne iná naposledy. Je pravda, že som zmenila lyže a nešla som na tých z La Moliny. Ukázalo sa to ako dobrý ťah. Trať tu je náročná, bez nejakej roviny. Od štartu do cieľa treba naplno makať. Už pri žrebovaní boli všetky dievčatá zhrozené, že na kopci rozostavili 71 bránok, čo je dosť," uviedla členka Top 10 najúspešnejších športovcov Slovenska v roku 2008.

V Semmeringu sa preteky Svetového pohára jazdia každé dva roky. V predchádzajúcej edícii čakal na slalomárky zľadovatený svah. Tentoraz to mali jednoduchšie. "Podklad je výborný. Nie je to čistý ľad ako pred dvoma rokmi. Bolo to príjemné, ale obávam sa, že v druhom kole už bude trať rozbitá," dodala Zuzulová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová je po prvom kole piata