Zuzulová je opäť bez odevu, ale má ísť špičkovo

TASR|27. nov 2008 o 11:26

Severný polárny kruh prenasleduje Veroniku Zuzulovú naozaj výdatne. Nielen nepríjemnými zraneniami a zlomeninou rebrovej ...

ASPEN. Severný polárny kruh prenasleduje Veroniku Zuzulovú naozaj výdatne. Nielen nepríjemnými zraneniami a zlomeninou rebrovej kosti, ale aj nešťastnými kombinézami. Vo fínskom Levi si pred necelými dvoma týždňami vyjazdila v úvodnom slalome Svetového pohára 5. miesto v náhradnom odeve špecializovanom na obrovský slalom a to isté ju čaká aj túto nedeľu v Aspene.

V Taliansku vyrobené nové kombinézy pre slalom zostali vtedy trčať na letisku v Kodani. "Je to neuveriteľné, ale hoci do Fínska dorazili deň po jej odlete a hotel ich poslal späť do Talianska, stále sa tam nevrátili... Dodávateľ mi potvrdil, že vyrobia sedem nových kusov a pre istotu ich pošlú na Slovensko," posťažoval sa TASR manažér Zuzulovej tímu Róbert Magát.

Slovenská lyžiarka nezmenila nič na plánoch a tento týždeň na coloradských kopcoch úplne vynechala obrovský slalom. V Amerike tak absolvuje iba jedny preteky (v nedeľu 18.00/21.00). Ani slalomu však v uplynulých dňoch toho príliš nedala. "Denne robí iba dve jazdy. Cíti, že v hrudníku nie je niečo v poriadku, ale aj tak v piatok cestujeme do Aspenu," informoval TASR Timotej Zuzula. O svojej dcére nerád hovorí v superlatívoch, ale prezradil, že kolegovia tréneri v tábore alpskej veľmoci vyjadrili slovenskej zjazdárke obdiv: "Najmä Rakúšania boli a stále aj sú veľmi prekvapení. Dosť sa o ňu v Levi zaujímali pred samotnými pretekmi, ale v centre pozornosti bola najmä počas spoločných tréningov. Spovedala ju aj rakúska televízia, lebo všetko sa to rozšírilo cez lekára rakúskej výpravy, ktorý určoval prvú diagnózu po tom páde. Jej výkon napokon veľmi ocenili nielen tréneri ale všetci experti v dejisku."

Veronika je odhodlaná ísť v nedeľu aj cez veľkú bolesť a opäť atakovať stupne víťaziek, nevynímajúc ten najvyšší. Najdôležitejším mužom v jej malom tíme bol v uplynulých dňoch fyzioterapeut Jozef Kunyi: "To je diagnóza, pri ktorej sa to nedá riešiť žiadnou sadrou. Treba počkať, kým sa to zahojí. Človek môže robiť to, čo mu bolesť dovolí, ale nie nejaké extrémy. Tu je najväčšie riziko v tom, že keby napríklad na tréningu padla, zlomenina by sa mohla pohnúť. Bude robiť to, čo jej zlomenina v danom stave dovolí." Kunyi pre TASR vyjadril presvedčenie, že Veronika zlyžuje svah v dobrej športovej forme, dôraz dáva na mentálny faktor: "Myslím si, že to ovplyvňuje morál. Ak nebude pociťovať príliš extrémnu bolesť, ak na ňu dokáže zabudnúť, tak si myslím, že ten výkon bude špičkový."

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová je opäť bez odevu, ale má ísť špičkovo