Zuzula: Mali sme toho dosť. Ale Veronika sa rozhodla, tak to skúsime

Timotej Zuzula.
Timotej Zuzula. (Autor: Ján Krošlák - SME)
TASR|19. mar 2017 o 23:26

Otec Timotej potiahne so svojou dcérou vo Svetovom pohári ešte jednu sezónu. Vyvrcholí olympijskými hrami v Pjongčangu.

ASPEN. Po majstrovskom slalome vo švajčiarskom St. Moritzi vyzeral Timotej Zuzula tak, že pri lyžovaní skončí. Jeho dcéra sa ani po vrchole svojej (pred)poslednej zimy medzi lyžiarskou elitou nevyjadrila, či bude pokračovať.

Odklad znel na finálový Aspen, ale úspešný tréner a multifunkčný zjazdár naznačil, že mu chýba energia a už má všetkého dosť.

Každá etapa športového života je raz na konci, ale teraz sa rozhodla inak a ideme do toho.


Timotej Zuzula, otec Veroniky Velez-Zuzulovej

"Áno, mali sme toho dosť a sezóne bola ťažká a dlhá. Ani samotná Veronika nevedela, ako sa rozhodne," zdôraznil pre TASR v nedeľňajšom telefonáte z Aspenu.

V americkom dejisku sa verejnosť cez víkend dozvedela, že Veronika Velez-Zuzulová bude pokračovať v kariére. Tridsaťdvaročná úspešná reprezentantka pôjde do svojej osemnástej a definitívne poslednej súťažnej sezóny Svetového pohára.

"Bolo to na nej, v prvom rade musela povedať ona, ako sa cíti, či je ešte schopná urobiť jednu sezónu. Rozhodla sa a tak to skúsime. Aj na MS v St. Moritzi povedala, že sa rozhodne tesne pred finále sezóny," priznal Zuzula.

"Ale povedali sme jej, že to je posledný termín, lebo treba zariaďovať dopredu veci, alebo si musím hľadať novú robotu. Každá etapa športového života je raz na konci, ale teraz sa rozhodla inak a ideme do toho," dodal ďalej Zuzula.

Uvedomuje si, že silný súťažný záväzok pre jeho dcéru bude zimná olympiáda. No teší sa do Pjongčangu a verí, že zdravie i športová forma vydržia. Veď už stihol aj debatovať s trénerom Liviom Magonim, ktorého zverenkyňa Petra Vlhová vytvorila spolu so Zuzulovou skvelú platformu striebornej senzácie v St. Moritzi.

"S Liviom sme sa bavili, že tá tímová súťaž sa začala vo svete brať. Je to atraktívne pre divákov, ľudí bavia paralelné slalomy. Bolo by fajn, keby sme mali o rok opäť kvalitné družstvo na súboj o popredné priečky," uzavrel Timotej Zuzula.

Veronika Velez-Zuzulová sa po pretekoch v Aspene rozhodla, že ešte bude v kariére pokračovať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzula: Mali sme toho dosť. Ale Veronika sa rozhodla, tak to skúsime