Zomrel niekdajší najdrahší tínedžerský futbalista sveta

Wayne Harrison toho divákom Liverpoolu na Anfield Road veľa neukázal. Jeho kariéru zastavili zranenia.
Wayne Harrison toho divákom Liverpoolu na Anfield Road veľa neukázal. Jeho kariéru zastavili zranenia. (Autor: ILUSTRAČNÉ TASR / AP)
SITA|27. dec 2013 o 13:00

Wayne Harrison v roku 1985 ako 17-ročný podpísal zmluvu s FC Liverpool, prestúpil z Oldhamu Athletic za 250-tisíc libier

LIVERPOOL. Wayne Harrison, ktorý v roku 1985 podpísal zmluvu s futbalovým klubom FC Liverpool za 250-tisíc libier, zomrel vo veku 46 rokov.

Talentovaný útočník sa pri podpise kontraktu s Liverpoolom stal najdrahším tínedžerom všetkých čias, ale jeho predpokladaná závratná kariéra napokon vôbec nebola taká oslnivá.

Harrison ukončil kariéru v roku 1991. Bývalý talentovaný futbalista, ktorý trpel vážnymi pankreatickými problémami, zomrel v nemocnici na Vianoce.

Wayne Harrison odohral za A-mužstvo z Anfieldu len päť súťažných stretnutí. Do povedomia sa zapísal aj nešťastným zranením, keď sa porezal pádom cez stenu skleníka, následkom ktorej stratil veľa krvi.

Kariéru ukončil pre komplikované zranenie kolena, ktoré si privodil v zápase za rezervný tím FC Liverpool, ako 21-ročný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Zomrel niekdajší najdrahší tínedžerský futbalista sveta