Zo súboja Lašák - Laco vyšiel víťazne brankár Spartaka

Ján Lašák
Ján Lašák (Autor: TASR)
TASR|9. jan 2013 o 12:20

O svojej ďalšej budúcnosti v Spartaku Moskva hovorí Ján Lašák zatiaľ zdržanlivo.

MOSKVA. K brankárskemu súboju Ján Lašák - Ján Laco prišlo v utorňajšom zápase KHL Spartak Moskva - Donbass Doneck. Víťazne z neho vyšiel Ján Lašák, ktorý hneď vo svojom prvom štarte za Spartak priviedol posledný tím Západnej konferencie k výhre 3:1.

"Najťažšie mi bolo posledných päť minút," vyjadril sa pre klubový web Ján Lašák a pokračoval: "Dlho som nechytal a bolo to vidieť. Môžete trénovať koľko chcete, no hernú prax ničím nenahradíte. Cítim sa však dobre, chcem Spartaku pomáhať víťaziť. Aj keď sme prehrávali, veril som, že sa nám podarí vyhrať." Ján Lašák, ktorý v novembri predčasne skončil v Amure Chabarovsk priznal, že najťažšie chvíle prežíval, keď bolo 0:1 a 1:1. "Keby sme vtedy inkasovali, ťažko by sme výsledok otáčali," zdôraznil.

Pomohli mu obrancovia

Pri jeho debute v bránke červeno-bielych mu veľmi pomohli podľa jeho slov obrancovia. "Tri-štyrikrát zachytili strely súperov svojimi telami, keby to neurobili, inkasovali by sme z toho góly. Spolu sme veľa rozprávali, oni vedeli čo robím ja, ja som zase vedel, čo robia oni. Myslím si, že v prvom zápase sa všetko podarilo veľmi dobre."

Na otázku, či pri jeho angažmáne zohralo úlohu, že v mužstve sú jeho krajania 0bšut, Radivojevič a Ružička, Ján Lašák zareagoval, že ani nie. "To by som netvrdil. Hovorím po rusky, veľmi dobre všetkému rozumiem, poznám mnohých chlapcov, nielen Slovákov. Viem, že ruskí hráči sú dobrí chlapci."

Lašáková budúcnosť je neistá

O svojej ďalšej budúcnosti v Spartaku hovorí zatiaľ zdržanlivo. "Veľmi sa mi tu páči. Mojím cieľom je hrať, pomáhať mužstvu víťaziť. Po skončení sezóny si s vedením klubu spolu sadneme a až potom prijmeme rozhodnutie. Ale tak ďaleko sa zatiaľ nepozerám. Za dva dni nás čaká ďalší zápas, na ktorý sa musíme pripraviť a fanúšikov potešiť víťazstvom."

O svojom príchode do Spartaka sa vyjadril, že už na začiatku sezóny sa jeho agent kontaktoval s vedením klubu, no vtedy to nevyšlo. "No teraz sa zranil Sergej Borisov a vedenie sa na mňa obrátilo s ponukou, s ktorou som súhlasil a som tu. Všetko je super."

Ján Lašák ešte dodal, že mal aj iné ponuky, ale nie z KHL. "Išlo o európske kluby. No chcel som počkať až do skončenia výluky v NHL a potom to skúsiť v KHL. Veľmi som chcel znova chytať. Hokej totiž milujem tak, ako keď som mal 15 rokov, rovnako tak aj ako 20-ročný."

Či bude stáť v bránke Spartaka aj v nasledujúcom zápase, netuší. "No chcel by som chytať čo možno najdlhšie. Čím viac času strávim na ľade, tým lepšie to pre mňa bude," uzavrel slovenský legionár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Zo súboja Lašák - Laco vyšiel víťazne brankár Spartaka