Zlé správy pre M. Čecha - Strachan odišiel, Robinson chce tiež

SITA|27. máj 2009 o 15:44

V tomto týždni sa v britských médiách objavili dve správy, ktoré rozhodne nemohli potešiť slovenského futbalového reprezentanta Marka Čecha.

GLASGOW. Tou prvou bolo odstúpenie trénera škótskeho veľkoklubu Celtic Glasgow Gordona Strachana, ktorý mal o obrancu anglického West Bromwichu Albion eminentný záujem. Dvadsaťšesťročný Trebišovčan počas sezóny v birminghamskom klube, do ktorého prišiel v lete 2008 z portugalského FC Porto, viackrát deklaroval svoj záujem zmeniť pôsobisko. Celtic mohol byť pre neho ideálnou zastávkou, aj keď nie je vylúčené, že slovenského ľavého obrancu budú chcieť v škótskej metropole aj po odchode Strachana a príchode iného lodivoda. V tejto súvislosti sa spomína meno trénera chorvátskej reprezentácie Slavena Biliča, ktorý by podľa tribalfootball.com privítal pôsobenie aj na klubovej úrovni, a to práve v Celtic Parku.

Otázne však zostáva, či bude vedenie West Bromwichu Albion ochotné uvoľniť Marka Čecha, ktorý v polovici júla minulého roka podpísal s tímom trojročný kontrakt s opciou na ďalších 12 mesiacov. Práve jeho súčasného zamestnávateľa sa týka druhá nepríjemná správa. Čechov konkurent na poste ľavého obrancu vo WBA Paul Robinson, kvôli ktorému Slovák na "The Hawthorns" prakticky vôbec nehrával, totiž vyhlásil, že chce z klubu odísť. "Myslím si, že som vo fáze, keď môžem ešte stále pôsobiť v najvyššej súťaži. Nechcem hrať The Championship (druhá anglická liga, pozn.). Verím, že vedenie pochopí toto moje rozhodnutie a umožní mi odísť," vyhlásil Paul Robinson na margo faktu, že zverenci trénera Tonyho Mowbraya vypadli z Premier League. O Robinsona už prejavil záujem tréner Boltonu Wanderers Gary Megson.

Nachádzate sa tu:
Domov