Bude to dráma. Vlhová obháji veľký glóbus, vyhrá o tri body (špekulácia)

Zľava Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová po slalome na MS v zjazdovom lyžovaní 2021.
Zľava Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová po slalome na MS v zjazdovom lyžovaní 2021. (Autor: REUTERS)
Juraj Berzedi|7. mar 2022 o 13:25

Do konca sezóny ostáva šesť pretekov.

BRATISLAVA. Do konca sezóny Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní ostáva šesť pretekov. Jedna lyžiarka môže maximálne získať 600 bodov.

Matematicky môže o veľký glóbus ešte zabojovať jedenásť pretekárok. Rozdiel medzi prvou Mikaelou Shiffrinovou a jedenástou Larou Gutovou-Behramiovou je 566 bodov.

Je však nepredstaviteľné, že by niektorá z lyžiarok od štvrtého do jedenásteho miesta dotiahla obrovskú stratu na americkú lyžiarku.

Piata Švédka Sara Hectorová stráca 414 bodov, jazdí však len slalomy a obrovské slalomy. Do konca sezóny sú ešte štyri.

Štvrtá Sofia Goggiová má stratu 305 bodov, ale potvrdila, že pôjde len zjazd vo finále Svetového pohára vo francúzskom Courcheveli.

Šance Brignoneovej sú minimálne

Tretia Talianka Federica Brignoneová zaostáva o 225 bodov. Aj jej šance sú minimálne, keďže v dvoch slalomoch získa minimálny počet bodov.

Musela by poriadne zabrať vo zvyšných šiestich disciplínach a zároveň čakať, že Shiffrinová a Petra Vlhová viackrát zaváhajú.

O veľký glóbus reálne zabojujú už len Vlhová a Shiffrinová. Slovenská lyžiarka stráca po víkende v Lenzerheide 117 bodov.

„Snažím sa nevešať hlavu, ale je to ťažké. Mám strašne veľa za sebou a už cítim, že idem z posledného. Budeme to skúšať ďalej a uvidíme,“ priznala Vlhová pre RTVS.

Aké sú jej šance na obhajobu veľkého glóbusu? Pozreli sme sa na posledných šesť pretekov a podľa disciplín, stredísk i aktuálnej formy odhadli, ako by to mohlo skončiť.

Vlhová si zaspomína na veľké víťazstvo

Pre slovenskú lyžiarku budú kľúčové už najbližšie technické disciplíny v Aare. V piatok je na programe obrovský slalom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Bude to dráma. Vlhová obháji veľký glóbus, vyhrá o tri body (špekulácia)