Tri v jednom pre Shiffrinovú. Vlhová sarkasticky komentovala svoje umiestnenie

Petra Vlhová v cieli obrovského slalome v Aare
Petra Vlhová v cieli obrovského slalome v Aare (Autor: TASR)
Nikola Baďová|10. mar 2023 o 15:30

Slovenke ostal opäť Čierny Peter.

BRATISLAVA, AARE. Po prvom kole mala obrovský náskok. Na tlak je zvyknutá a svoje skúsenosti pretavila do 86. víťazstva v kariére.

Mikaela Shiffrinová spravila dôležitý krok a vyrovnala rekord Ingemara Stenmarka. V stredisku Aare vyhrala obrovský slalom. Podarilo sa jej to prvýkrát v kariére. Doposiaľ sa vo Švédsku tešila z víťazstva iba v slalome. 

Američanka vyhrala prvé preteky v kariére v Aare rovnako ako Petra Vlhová. Shiffrinová v roku 2012, Slovenka o tri roky neskôr. 

Program Petry Vlhovej Aare:

Sobota 11. marca 
Slalom – 1. kolo 10:30, 2. kolo 13:30

„Aare mám veľmi rada. Mám tu pekné spomienky. Dosiahla som tu veľké výsledky,“ povedala Vlhová pre JOJ Šport. 

Ako sa odvtedy Slovenka zmenila? „Mám väčšie skúsenosti. Ak by som mohla môjmu mladšiemu ja niečo poradiť, povedala by som, nech si užíva každé jedno víťazstvo. Nie je to samozrejmosť,“ pokračovala. 

Nespokojný výraz v cieli

Slovenská reprezentantka vyštartovala na trať prvého kola ako prvá. Na vlnách mala problémy so správnou stopu a v jednej z brán ju mierne vynieslo. V cieli nevyzerala spokojne a krútila hlavou. 

„Urobila som drobné chyby, ktoré ma stáli čas. Trať bola skvelá aj podmienky. Nemala som dobré svetlo. Škoda, že šťastie nebolo na mojej strane. Nevidela som si pod nohy,“ komentovala. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Tri v jednom pre Shiffrinovú. Vlhová sarkasticky komentovala svoje umiestnenie