Suverénna Vlhová: Bolo to podobné, ako keď som sa stala majsterkou sveta

Petra Vlhová, Marta Bassinová a Mikaela Shiffrinová na stupňoch víťazov v Aare v obrovskom slalome.
Petra Vlhová, Marta Bassinová a Mikaela Shiffrinová na stupňoch víťazov v Aare v obrovskom slalome. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|11. mar 2022 o 19:55

Stredisko v Aare Slovenke vyhovuje.

AARE, BRATISLAVA. Petra Vlhová opäť ukázala bojovnosť, oduševnenie a veľké lyžiarske umenie. A tiež to, že ju netreba nikdy odpisovať.

Slovenská lyžiarka suverénne zvíťazila v obrovskom slalome Svetového pohára v Aare. V boji o veľký krištáľový glóbus znížila stratu na Mikaelu Shiffrinovú na 77 bodov.

Američanka vo švédskom stredisku skončila tretia, na Vlhovú stratila 1,70 sekundy. Druhá Talianka Marta Bassinová zaostala za Slovenkou o 1,24 sekundy.

Do konca sezóny ostáva päť pretekov. Najbližšie je na programe v sobotu slalom v Aare (1. kolo 10.30, 2. kolo 13.45, vysiela JOJ Šport).

Rozprestrela ruky akoby lietala

Švédske stredisko je pre slovenskú lyžiarku špeciálne. V decembri 2015 v ňom vyhrala svoje prvé preteky vo Svetovom pohári. V slalome.

V roku 2019 sa v Aare stala majsterkou sveta v obrovskom slalome. Na šampionáte získala aj striebornú medailu v kombinácii a bronzovú v slalome.

O rok neskôr sa v Aare tešila z dvoch malých glóbusov za slalom a paralelný slalom. Vlani tu vyhrala predposledný slalom sezóny, čím sa výrazne priblížila k zisku veľkého glóbusu.

Aj tentoraz Vlhová previedla, že jej tamojšie stredisko vyhovuje. Po príchode do cieľa rozprestrela ruky akoby lietala. Tešila sa zo zaslúženého triumfu.

V oboch kolách predviedla skvelé jazdy.

Vlhová bola v cieli prekvapená

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Suverénna Vlhová: Bolo to podobné, ako keď som sa stala majsterkou sveta