Shiffrinovej stabilitu narušila olympiáda. Vlhová ťahá nevídanú sériu

Slovenka Petra Vlhová (vpravo) a Američanka Mikaela Shiffrinová.
Slovenka Petra Vlhová (vpravo) a Američanka Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|23. feb 2022 o 12:39

Slovenka pôjde všetky preteky.

BRATISLAVA. O veľký krištáľový glóbus v ženskej časti Svetového pohára zabojujú dve dlhoročné rivalky. Petra Vlhová verzus Mikaela Shiffrinová.

Americká lyžiarka má pred koncom sezóny náskok 17 bodov. To, že by sa do ich súboja primiešal niekto ďalší, je nepravdepodobné.

Tretia Federica Brignoneová zaostáva za Vlhovou o 237 bodov, pričom Talianka výrazne zaostáva v slalomoch, v ktorých získala v sezóne len 24 bodov.

Štvrtá Sofia Goggiová, ktorá je špecialistkou na rýchlostné disciplíny, stráca 240 bodov a piata Sara Hectorová 327 bodov.

„O veľký glóbus sa idú sa pobiť len dve pretekárky. Nie desať. Bude to napínavé do konca sezóny, možno do posledných pretekov,“ tvrdí Vlhovej slovenský tréner Matej Gemza.

Shiffrinová vypadla po dvoch rokoch

Shiffrinová v tejto sezóne získala 1026 bodov. Najväčšiu porciu si pripísala v slalome 440 bodov, v obrovskom slalome 361 bodov, v super-G 220 bodov a v zjazde 5 bodov.

Spolu štartovala v osemnástich pretekoch, pričom bodovala v šestnástich. Na pódiu skončila desaťkrát, dva razy zvíťazila v slalome a dva razy v obrovskom slalome.

Mimo elitnej tridsiatky skončila v zjazde v Lake Louise, kde bola na 38. mieste.

Američanka nedokončila len jediné preteky vo Svetovom pohári, keď vypadla v slalome v Kranjskej Gore. Bolo to po dvoch rokoch, keď medzitým dokončila 36 pretekov.

Shiffrinovej stabilitu narušila olympiáda

Jej stabilitu výrazne narušila až olympiáda v Pekingu. Shiffrinová nedokončila obrovský slalom, slalom i alpskú kombináciu.

„Asi šesťdesiat percent nedokončených pretekov svojej kariéry som absolvovala tu v Pekingu,“ glosovala pre NBC Shiffrinová.

V super-G skončila deviata a v zjazde osemnásta. Jej cieľom pritom bolo získať z piatich individuálnych vystúpení päť medailí.

„Neviem, či v histórii olympiád vôbec niekto zlyhal tak veľmi a pritom mal toľko príležitostí. Je to ako vtip,“ dodala.

Vlhová získa v priemere 60 bodov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinovej stabilitu narušila olympiáda. Vlhová ťahá nevídanú sériu