03.02.2022 00:00
Deň -1
Peking 2022
Koniec

Súťaže na ZOH v Pekingu uvidia tisíce divákov, Vlhovú však nie

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. feb 2022 o 10:35

Pozvánky dostali vybraní fanúšikovia.

PEKING. Organizátori ZOH 2022 v čínskom Pekingu predpokladajú, že jednotlivé súťaže by mohlo sledovať spolu približne 150-tisíc divákov.

Práve takýto počet dostane pozvánku, ktorá je na to potrebná, vstupenky totiž v súvislosti s pandémiou koronavírusu nie sú vo voľnom predaji. Uvedené sa týka len dvoch z troch lokalít, v ktorých prebehnú olympijské súťaže.

V Jen-čchingu, kde budú o medaily bojovať športovci v zjazdovom lyžovaní a v ľadovom koryte (boby, sane, skeleton), sa uskutočnia bez divákov. Slovenka Petra Vlhová tak bude o medaily bojovať bez prípadnej podpory v okolí svahov.

Vybraní priaznivci sa tak dostanú iba do hál v Pekingu a uvidia tiež súťaže v lokalite Čang-ťia-kchou. ZOH 2022 sa v Číne začnú v piatok 4. februára otváracím ceremoniálom a potrvajú do 20. februára.

Organizátori pošlú pozvánku medzi osoby z "medzinárodných priateľov žijúcich na čínskej pevnine, členov diplomatických misií a marketingových partnerov".

"Na športoviská sa dostanú aj vybraní školáci, miestni obyvatelia a nadšenci zimných športov," informovali organizátori, pričom deklarovali snahu, aby bola fanúšikovská kulisa čo najviac diverzifikovaná.

Na podujatiach je samozrejmosťou aj účasť obmedzeného počtu akreditovaných osôb vrátane funkcionárov a novinárov, ktorí v Číne fungujú v tzv. bublinách.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Súťaže na ZOH v Pekingu uvidia tisíce divákov, Vlhovú však nie