Zidane zrejme opustí Real Madrid. Nahradí ho ďalšia legenda klubu?

Jerguš Radačovský|16. máj 2021 o 01:40

Média špekulujú o návrate Zidana do Juventusu Turín.

MADRID. Zinedine Zidane zrejme na konci aktuálnej sezóny skončí ako tréner Realu Madrid. Má pritom ešte rok platnú zmluvu.

Informáciu priniesli viaceré zahraničné médiá, medzi nimi aj portál goal.com.

Zidane plánuje druhý odchod z Realu

Zidane údajne svoje rozhodnutie oznámil hráčom už pred týždňom po zápase proti Seville, s ktorou Real remizoval 2:2.

Išlo by o jeho druhý odchod z pozície trénera Realu Madrid. V roku 2018 skončil po treťom triumfe v Lige majstrov za sebou. Vrátil sa však už v marci 2019.

Zidana tak zrejme čakajú posledné dva duely na lavičke Realu. Ten v nedeľu vyzve Athletic Bilbao a účinkovanie v tejto sezóne La Ligy uzavrie presne o týždeň 23. mája doma proti Villarealu.

Real stále bojuje o titul. Mestský rival Atletico má dve kolá pred koncom sezóny dvojbodový náskok.

Spomína sa únava či zmena klubu

Podľa portálu goal.com Zidane odstupuje najmä pre psychickú a fyzickú únavu, ktorej čelil počas náročnej sezóny.

"Zidane je unavený," informovala už v piatok televízia Telemadrid.

"Prichádzajú chvíle, keď sa treba rozhodnúť. Možno si myslíte, že utekám od zodpovednosti, alebo odchádzam, keď sa veci komplikujú, to nikdy. Sú chvíle, keď musíš zostať a sú chvíle, keď musíš ísť," cituje slová Zidana portál cbssports.com.

Zahraničné média však už špekulovali o možno návrate Zidana do Juventusu Turín, kde ako hráč pôsobil v rokoch 1996 až 2001.

Za Juventus odohral 212 zápasov, v ktorých strelil 31 gólov a pridal 38 asistencií. Za Real odohral v rokoch 2001 až 2006 iba o 15 zápasov viac.

Juventusu sa v Serie A príliš nedarí, aktuálne sa nachádza na 4. mieste a stále nemá istú účasť v Lige majstrov. Na lavičke by však musel skončiť ďalší bývalý hráč klubu Andrea Pirlo.

Kto ho nahradí?

Spomínajú sa už kandidáti, ktorí by úspešného trénera mohli nahradiť. Jednou z možností je Talian Massimiliano Allegri, ktorý je momentálne bez klubu, čiže by mohol prísť zadarmo.

S Juventusom vyhral ligu päťkrát za sebou, pridal štyri triumfy v pohári a dva v Superpohári. Dvakrát dostal klub do finále Ligy majstrov. Titul v Serie A dosiahol aj s AC Miláno.

Ďalšou možnosťou je Joachim Löw, ktorý po EURO 2020 opustí nemeckú reprezentáciu.

Najviac sa však spomína meno legendy Realu a miláčika fanúšikov Raula. Tomu sa darí s mladíkmi v Real Madrid Castilla. Raul už dostal atraktívnu ponuku od Eintrachtu Frankfurt.

V drese Realu odohral obdivuhodných 741 zápasov, v ktorých strelil 324 gólov a pridal 112 asistencií. Drží tiež viacero klubových rekordov.

Tabuľka La Ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Zidane zrejme opustí Real Madrid. Nahradí ho ďalšia legenda klubu?