Benzema išiel kopať penaltu. VAR rozhodol, že ju bude zahrávať súper

Real Madrid vyrovnával v samom závere.
Real Madrid vyrovnával v samom závere. (Autor: TASR / AP)
Ivan Mriška|9. máj 2021 o 23:18 (aktualizované 9. máj 2021 o 23:47)

Kuriózny moment v Španielsku možno rozhodol o titule.

MADRID, BRATISLAVA. Francúzky kanonier Realu Madrid sa rútil sám na bránu FC Sevilla. Brankár Bono ho zastavil nedovolene, pravdepodobne na červenú.

Čistá jedenástka.

Zahrávať ju sa pripravoval Karin Benzema, ktorý bol štvrťhodinu pred koncom pripravený rozhodnúť o cenných troch bodoch pre Real. V Madride sa však začali diať veci.

Expert: Ťažko riešiteľná situácia

Situáciu skúmal systém VAR, ktorý odhalil, že ešte pred samotným brejkom došlo v šestnástke k ruke Edera Militaoa. Na rozčarovanie Madridčanov tak penaltu zahrávala Sevilla.

„Veľmi ťažko riešiteľná situácia. Ak lopta išla od ramena do ruky, alebo od úrovne podpazušia nižšie, malo by sa to riešiť ako technický nedostatok. Ťažko povedať, či arbitri rozhodli správne. To musia povedať kompetentní,“ kontroverzný moment komentoval v štúdiu Digi Sport futbalový expert Juraj Piroška.

Na jednej strane sklamanie, na druhej eufória. Ivan Rakitič ponúknutú príležitosť systému využil a poslal hostí do vedenia 2:1.

„Za mňa to bola jasná penalta. Chápem smolu súpera, ale rozhodca urobil správnu vec. Pretože keď lopta ide do bránky a zmení smer, musí sa pískať ruka,“ komentoval po zápase Rakitič.

(Zdroj: SofaScore)

Poriadna smola Madridu

Nestáva sa, aby tréner Realu Zinedine Zidane komunikoval s rozhodcami. Tento raz však po záverečnom hvizde za nimi prišiel.

„Som veľmi nahnevaný. Nerozumiem ničomu od rozhodcu. Ak to bola od Militaa hra rukou, tak potom rovnako aj v prípade Seville. Musia mi vysvetliť, aké sú pravidlá pri hre rukou. Budeme bojovať až do konca. Až do smrti, povedal Zidane pre Movistar.

„Nepresvedčil ma tým, čo mi povedal. Nikdy nerozprávam o rozhodcoch, ale dnes som nahnevaný," netajil francúzsky tréner svoje emócie.

„Situáciu som nevidel, preto netuším, či mal súper kopať penaltu. Je to však pre nás poriadna smola,“ uviedol záložník Madridčanov Luka Modrič.

„Urobili sme všetko preto, aby sme získali tri body. Najmä v druhom polčase sme hrali veľmi dobre. No stalo sa, čo sa stalo. Nevadí, ideme ďalej, stále žijeme,“ dodal.

V samom závere síce vyrovnal striedajúci Eden Hazard, Real však stratil dva body a na čele ligy zostáva jeho mestský rival Atlético Madrid.

„VAR rozhoduje o polovici ligy, možno aj o titule. V tomto prípade bol systém proti záujmom Realu. Madridčania už oslavovali penaltu, no potom neverili vlastným očiam. Ruka za chrbtom, bez úmyslu, ale pískala sa,“ píše španielsky denník marca.com 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Benzema išiel kopať penaltu. VAR rozhodol, že ju bude zahrávať súper