Zidane sa zastal Pepeho aj Mourinha

TASR|20. jan 2012 o 12:41

Bývalý skvelý francúzsky futbalista Zinedine Zidane obhajuje trénera Joseho Mourinha a obrancu Pepeho z Realu Madrid po stredajšom zápase El Clasica vo štvrťfinále Španielskeho pohára.

MADRID. na oboch Portugalčanov sa po prehre 1:2 spustila mohutná vlna kritiky, na Mourinha za nesprávnu taktiku a na Pepeho za škaredý incident s Lionelom Messim z FC Barcelona.

Mourinhova "defenzívna taktika" a Pepeho úmyselné šliapnutie na ruku najlepšieho hráča sveta z Argentíny rozzúrilo "do červena" aj madridské médiá, zvyčajne viac ako lojálne k "bielemu baletu".

Teraz sa ale oba mienkotvorné denníky AS a Marca poriadne pustili do Pepeho, ktorého už samotné vedenie kráľovského klubu suspendovalo na dva týždne. Priestor na reakciu dostal ale aj Zidane a bývalá hviezda klubu bola milosrdnejšia.

"Myslím, že kritika, ktorá sa teraz spustila na Real, nie je úplne férová. Pepe je hráč, o ktorom mimo ihriska ani neviete. Je zdvorilý a šarmantný. No keď príde na ihrisko, je posadnutý túžbou vyhrať a táto snaha uspieť zapríčiňuje jeho chyby. Ospravedlnil sa za to, čo urobil. Na ihrisku odovzdáva všetko a niekedy ide až na hranicu," povedal Francúz, ktorý sa zastal aj Mourinha: "Ako môžu (kritici-pozn.) žiadať, že Mourinho by mal odísť z postu trénera Realu? Sú šialení alebo hlúpi? Pozrite si štatistiky, odkedy k nám prišiel. Sú neskutočné."

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Zidane sa zastal Pepeho aj Mourinha