Zidane: Real chce získať Baleho už v lete

(Autor: SITA/AP)
TASR|31. júl 2013 o 15:43

Cena Balea stúpla na 100 miliónov libier.

MADRID. Španielsky futbalový klub Real Madrid sa bude snažiť získať krídelníka Garetha Baleho ešte teraz v lete napriek tomu, že Tottenham Hotspur požaduje za transfer čiastku okolo 100 miliónov libier (115,3 mil. eur). V stredu to oznámil športový riaditeľ "bieleho baletu" Zinedine Zidane, ktorý súčasne plní úlohu asistenta hlavného kouča Carla Ancelottiho.

Hoci waleský reprezentant ešte musí požiadať formálne o prestup, Bale je frustrovaný z toho, že Tottenham ho odmieta predať a neustále zvyšuje výšku odstupného.

Bale má ešte platný kontrakt s londýnskymi "kohútmi", takže Madrid nemôže rokovať s hráčom, ale Zidane, ktorý je s mužstvom aktuálne na zámorskom turné v Los Angeles, sa domnieva, že je najvyšší čas.

"Vyjadril túžbu prestúpiť do Madridu, takže Tottenham by mu mal dať povolenie na rozhovory. Šanca hrať za Real Madrid prichádza raz za život a je pochopiteľné, že Gareth si ju nechce nechať ujsť," cituje Zidaneho agentúra Sinchua.

"Taký je moderný futbal. Musíte zaplatiť v Európe za najlepších hráčov. V minulej sezóne Gareth hral na rovnakej úrovni ako (Cristiano) Ronaldo a (Leo) Messi. Najlepší hráči na svete dokážu ovplyvniť výsledok zápasu, prinášajú skvostné momenty a pomáhajú vyhrať Ligu majstrov aj ligové súťaže."

Real Madrid už v tomto letnom období minul 60 miliónov eur na angažovanie španielskych stredopoliarov Isca a Asiera Illaramendiho, pričom 12 miliónov eur si vyžiadali prestupy Daniho Carvajala a brazílskeho stredopoliara Casimira.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Zidane: Real chce získať Baleho už v lete