Zidane radí Realu Madrid barcelonskú cestu

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane (Autor: afp)
SITA|11. máj 2009 o 09:40

Dva najväčšie kluby v španielskom futbale budú mať po sezóne úplne opačné starosti.

MADRID. Zatiaľ čo FC Barcelona už iba jediný bod delí od zisku ligového titulu a majstrovských osláv, ktoré môže ešte zdupľovať triumf v Lige majstrov, v Reale Madrid sa schyľuje k veľkým zmenám.

V Reale sa chystajú letné zmeny v kádri

Na Štadióne Santiaga Bernabéua sa 14. júna uskutočnia voľby klubového prezidenta, ktoré zrejme spustia zemetrasenie nielen v kádri "bieleho baletu". Pri predpokladanom víťazstve najväčšieho favorita Florentina Péreza sa očakáva najmä odchod holandskej trojice Roysten Drenthe, Rafael van der Vaart a Wesley Sneijder.

Stopér Fabio Cannavaro by sa mal vrátiť do Juventusu FC a káder s tridsiatnikmi Raúlom (31) či Ruudom van Nistelrooyom (32) pravdepodobne doplnia mladé, či aspoň mladšie tváre. Medzi posilami sa spomínajú mená ako Cristiano Ronaldo, Kaká, Cesc Fabregas, Xabi Alonso, Zlatan Ibrahimovič, David Silva alebo David Villa. Brankár a jedna z opôr tímu Iker Casillas by privítal španielsku cestu.

Casillas by radšej uvítal Fabregasa ako Kaká

"Poznám Cesca, preto by som ho uprednostnil pred Kaká. To isté platí v prípade Davida Villu a Cristiana Ronalda," nechal sa počuť Casillas prostredníctvom televízie Telemadrid. Francúzska legenda Realu Zinedine Zidane zase odporúča nasledovať príklad Barcelony a dať príležitosť talentom z mládežníckych akadémií, akými boli aj hviezdy ako Casillas, Raúl či Guti.

"Real Madrid by mal zabudnúť na nákup zahraničných futbalistov a pozrieť sa na Barcu, jej futbalovú kultúru a mládežnícky systém," povedal Zidane pre Canal Plus.

"Majú hráčov ako Xavi a Andrés Iniesta, ktorí sú schopní robiť s loptou neuveriteľné veci. Nezastavíte ich ani na PlayStation. Madrid musí znovu objaviť svoju identitu a potrebuje to súrne," myslí si Zidane.

Či bude mať Pérez pochopenie pre jeho názor, ukáže až nesporne horúce madridské leto. Bývalý prezident Realu sa totiž pri svojom predchádzajúcom pôsobení prezentoval politikou veľkorysých nákupov hotových a marketingovo zaujímavých hráčov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Zidane radí Realu Madrid barcelonskú cestu