Zenit s Hubočanom zdolal Dinamo Moskva a má titul

TASR|28. apr 2012 o 20:34

Futbalisti ruského klubu Zenit Petrohrad obhájili v predstihu domáci ligový primát. Titul si definitívne zabezpečili sobotňajším víťazstvom nad moskovským Dinamom 2:1.

MOSKVA. Klub, v ktorého kádri figuruje aj slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan, sa teší zo svojho tretieho triumfu v ruskej najvyššej súťaži, keďže má tri kolá pred koncom ligy nedostižný pätnásťbodový náskok práve pred Dinamom Moskva.

Zenit, ktorému stačil na majstrovskú definitívu aj remízový zápis, sa ujal vedenia v 30. minúte zásluhou Romana Širokova. O šesť minút neskôr premenil po faule Dzudzsáka na Bystrova nariadený pokutový kop domáci útočník Alexander Keržakov a poslal tak svoj tím už do dvojgólového vedenia.

V závere polčasu sa presadili aj hostia, keď skóroval Rumun Alexandru Epureanu. Tomáš Hubočan odohral v drese domácich celé stretnutie a v 52. minúte inkasoval žltú kartu. Dvadsaťšesťročný slovenský obranca získal so Zenitom už svoju šiestu trofej za ostatné štyri roky.

Dvakrát bol pri triumfe Petrohradčanov v domácej súťaži, raz sa tešil z víťazstva v Ruskom pohári a má na svojom konte aj triumf v ruskom Superpohári.

V sezóne 2007/2008 sa stal Zenit aj s Hubočanom po víťazstve nad Glasgowom Rangers 2:0 šampiónom aj v Pohári UEFA, čo bol predchodca dnešnej Európskej ligy UEFA, a o tri mesiace získal aj európsky Superpohár po triumfe nad víťazom Ligy majstrov Manchesterom United v pomere 2:1.

Výsledky:

Zenit Petrohrad - Dinamo Moskva 2:1 /T. Hubočan (Petrohrad) hral celý zápas a v 52. min dostal ŽK/

CSKA Moskva - Spartak Moskva 2:1

Machačkala - Lokomotiv Moskva 3:1

Rubin Kazaň - Kubaň Krasnodar 1:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Zenit s Hubočanom zdolal Dinamo Moskva a má titul