Zdeno Chára opäť strieľal rekordne

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|29. jan 2012 o 08:04

Slovenský obranca Zdeno Chára sa v noci na nedeľu stal už piatykrát v rade najtvrdším strelcom zámorskej hokejovej NHL.

Slovenský obranca Zdeno Chára sa v noci na nedeľu stal už piatykrát v rade najtvrdším strelcom zámorskej NHL.

Agentúrne spravodajstvo sme o 10:03 nahradili autorským článkom denníka SME.

Prišiel, vystrelil, zvíťazil a ešte aj stanovil nový rekord. Zdeno Chára išiel svojím spoluhráčom pri súťaží zručností počas All Star víkendu príkladom. Opäť ukázal, že v súboji o najtvrdšiu strelu je kráľom on, aj keď tentokrát mal zdatného súpera v podobe Sheu Webbera z Nashvillu.

Obrovitý Slovák vystrelil puk, ktorý presvišťal vzduchom rýchlosťou 175,09 kilometra za hodinu (108,8 v míľach) a prekonal tak svoj výkon takmer o päť kilometrov.

„Teší ma, že som rekord prekonal práve v Ottawe. Prežil som tu veľa skvelých rokov a vždy ma poteší, keď si ľudia na mňa spomenú. Každý rok sa snažím zo seba dostať to najlepšie, ale dnešné číslo ma veľmi prekvapilo,“ povedal Chára po víťazstve.

„Keď pred pár rokmi vystrelil Al Iafrate vyše stomíľovou rýchlosťou, myslel som si, že to bude na dlho absolútny rekord. Teraz majú chalani na to, aby prekonali stodesaťmíľovú hranicu, čo mi pripadá neuveriteľné,“ s uznaním dodal pre espn.com Jerome Iginla z Calgary.

Chára ako správny kapitán ukázal svojim spoluhráčom ako na to. Tí sa ho snažili poslúchnuť, ale v ostatných zručnostiach boli poväčšinou lepší hokejisti z tímu Daniela Alfredssona, ktorý vyhrali celkovo na body 21:12.

Tri nájazdy premenil len Stamkos

Jeho tím sa najviac trápil pri premieňaní nájazdov, keď ani jeden z jeho hráčov neskóroval dvakrát po sebe.

Súťaž ovládol najlepší strelec NHL Steven Stamkos, ktorý uspel ako jediný pri všetkých troch pokusoch. Marián Gáborík neuspel už pri prvom pokuse.

assmall.jpg ico
Hokejisti v Ottawe bavili fanúšikov.

Kovboja Ovečkina zastúpil Superman Kane

Neprítomnosť urazeného kovboja Alexa Ovečkina tentokrát nahradil Patrik Kane z Chicaga. Šikovný útočník už dávnejšie spomínal, že vyrastal pri sledovaní smečiarských súťaži NBA. Tú v minulých rokoch ovládal pivot Dwight Howard v supermanovskom kostýme.

Mladý Američan sa jeho nápadom inšpiroval a nechal sa Mariánom Hossom pri svojom pokuse počas súťaže v nájazdoch navliecť do kostýmu známeho superhrdinu. Rozbehol sa, hodil sa na zem a ako letiaci Superman zakončil ležiacky po zemi.

„Myslím si, že to bolo vtipné, zakončiť ako letiaci Superman,“ usmieval sa po zápase americký krídelník.

Jeho kúsok ocenili aj fanúšikovia, ktorí mu formou smsiek poslali najviac hlasov. Za ním skončil anaheimský Corey Perry, ktorý premenil nájazd s miniatúrnou hokejkou.

Pri nájazdoch prišlo aj na gesto, ktoré najviac letí v posledných mesiacoch Amerikou. Gólman Carey Price z Montrealu si kľakol na jedno koleno, dal ruku k čelu a napodobnil tak amerického futbalistu Tima Tebowa, ktorý si ďakovaním nebesám získal fanúšikov v NFL a aj po celom svete.

Carey Price ako Tim Tebow

Najväčší aplauz pre Alfredssona

Najväčší aplauz v ottawskej hale zažil kapitán vyzývateľského tímu Daniel Alfredsson.

„Znamená to pre mňa veľa. Ľudia v Ottawe si ma roky vážia a takisto si ich vážim aj ja. Niekedy ma napáda, či si vôbec zaslúžim toľko obdivu,“ uviedol dojatý Švéd, ktorý v drese Senators korčuľuje už pätnástu sezónu.

ico

Zápas hviezd NHL - súťaž zručností:

Chára má najtvrdšiu strelu

To najlepšie zo súťaže zručností

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zdeno Chára opäť strieľal rekordne