Chára má problém. Boston ho nepustil na ľad, nemá výsledky jeho testu

Zdeno Chára (vľavo hore) so spoluhráčmi.
Zdeno Chára (vľavo hore) so spoluhráčmi. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. júl 2020 o 23:50

Slovák doteraz nevynechal ani tréning.

TORONTO. Zdeno Chára vynechal úvodný tréning Boston Bruins po príchode do Toronta, kde sa rozbehne play off hokejovej NHL.

Kapitán mužstva nemohol ísť v pondelok na ľad, pretože tím nedostal jeho nedeľňajšie výsledky testu na koronavírus.

Štyridsaťtriročný slovenský obranca netrénoval s Bruins prvýkrát, odkedy sa tím vrátil začiatkom júla po pauze na ľad.

"Tím nedostal výsledky Zdenovho testu a po porade s lekármi sme sa rozhodli, že kým ich nedostaneme, nebude s tímom trénovať," uviedli Bruins na twitteri.

Dobrou správou pre Boston je, že premiérovo s tímom trénoval Čech David Pastrňák, so 48 gólmi spolu s Alexandrom Ovečkinom najlepší strelec základnej časti súťaže pred jej prerušením.

"Musí sa ostrihať," zavtipkoval tréner Bruce Cassidy po Pastrňákovom príchode: "Sme radi, že je späť a aj on sa teší, tento šport miluje a už sa nevedel dočkať spoluhráčov. Myslím si, že sa stihne pripraviť na pokračovanie sezóny a bude opäť naša opora."

Hokejisti a členovia realizačných tímov 24 klubov, ktorých sa týka reštart NHL, odleteli v nedeľu do Toronta a Edmontonu, kde vyvrcholí sezóna.

V tzv. hub cities sú izolovaní od zvyšku sveta a každý deň absolvujú testy na Covid-19.

Šestnásť tímov (osem v každej konferencii) čaká od soboty 1. augusta predkolo play off, v ktorom budú bojovať o účasť v 1. kole vyraďovačky, najlepších osem tímov po základnej časti zatiaľ bude hrať v dvoch skupinách o čo najlepšie nasadenie v play off.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára má problém. Boston ho nepustil na ľad, nemá výsledky jeho testu