Zápasy na dnes: Bayern hrá s Dortmundom, Plzeň vyzve Spartu

Útočník Bayernu Robert Lewandowski prišiel do Mníchova práve z Dortmundu.
Útočník Bayernu Robert Lewandowski prišiel do Mníchova práve z Dortmundu. (Autor: TASR/AP)
Marek Kantorík|1. nov 2014 o 10:42

Tri futbalové zápasy, ktoré sa oplatí v sobotu pozrieť. Premier League, Bundesliga i česká Synot liga.

BRATISLAVA. V sobotu sa v európskych futbalových súťažiach odohrá niekoľko zaujímavých stretnutí. Vybrali sme pre vás tri, ktoré sa oplatí sledovať.

V anglickej Premier League hrajú proti sebe Newcastle a Liverpool. V Nemecku a Českej republike sa odohrajú zápasy medzi aktuálnymi majstrami a vicemajstrami.

Premier League - 10. kolo

Newcastle - Liverpool 1:0

Predzápasové kurzy: 3,3 - 3,5 - 2,1

Newcastle začal aktuálny ročník katastrofálne. V úvodných siedmich zápasoch získalo len štyri body za štyri remízy. Premiérové víťazstvo zaznamenalo v ôsmom kole proti Leicesteru. Odvtedy ťahá sériu troch výhier vo všetkých súťažiach.

Uplynulý víkend zvíťazili zverenci Alana Pardewa nad Tottenhamom 2:1, v stredu porazili v osemfinále anglického Ligového pohára Manchester City 2:0.

„Udržať čisté konto proti tímu ako Manchester City je veľmi ťažké. Pracovali sme tvrdo a zaslúžili si víťazstvo. Do zápasu s Liverpoolom ideme sebavedomo,“ povedal pre oficiálny web Newcastlu obranca Paul Dummett, niekdajší hráč Liverpoolu.

Liverpool odohral za posledné dva týždne tri stretnutia v troch súťažiach. V Premier League zdolal QPR, potom však remizoval s Hull City. V Lige majstrov prehral s Realom Madrid, v Ligovom pohári vyradil Swansea City gólom v piatej minúte nadstaveného času.

V posledných piatich vzájomných zápasoch vyhral Liverpool dvakrát, Newcastle raz. Dve stretnutia sa skončili remízou. Tímy delia v tabuľke len štyri body.

Zápas odvysiela Digi Sport.

Bundesliga - 10. kolo

Bayern Mníchov - Dortmund hrá sa od 18:30

Predzápasové kurzy: 1,5 - 4,5 - 6,5

Najsledovanejším zápasom nemeckej Bundesligy bude súboj medzi aktuálnym majstrom a vicemajstrom. Duel sa vysiela v 208 z 209 členských krajín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Ide o nový rekord Bundesligy.

Bayern vedie tabuľku so štvorbodovým náskokom. V deviatich stretnutiach zaznamenal bilanciu 6-3-0 so skóre 21:2. Minulú nedeľu remizoval s Borussiou Moenchengladbach 0:0, predtým vyhral štyrikrát za sebou.

Bayern ťahá sériu 14 zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach. Posledný krát prehral 14. augusta v nemeckom Superpohári proti Dortmundu.

Dortmundu sa v súťaži zatiaľ nedarí, so siedmimi bodmi je na 16. mieste. Zverenci Jürgena Kloppa vyhrali doteraz posledný ligový zápas 13. septembra proti Freiburgu (3:1).

Odvtedy zaznamenali jednu remízu a päť prehier. Dortmund hrá výborne v skupinovej fáze Ligy majstrov. V troch dueloch postupne zdolal Arsenal, Anderlecht a Galatasaray so skóre 9:0.

„Pozícia Dortmundu nie je problémom. BVB je v súčasnosti našim najväčším súperom,“ cituje slová trénera Bayernu Pepa Guardiolu oficiálny web Bundesligy.

Španielsky kouč nemôže počítať so Schweinsteigerom či Thiagom. Do hry by však mal zasiahnuť uzdravený Arjen Robben. Dortmundu chýbajú zranení Schmelzer, Blaszczykowski a Sahin.

Zápas vysiela Eurosport 2.

Synot liga - 13. kolo

Plžeň - Sparta Praha hrá sa od 20:15

Predzápasové kurzy: 2,7 - 3,2 - 2,9

Veľký šláger sa odohrá aj v susednej Českej republike. Plzeň privíta na svojom štadióne Spartu Praha. Pôjde o zápas vicemajstra s majstrom.

Tímy sa v tabuľke nachádzajú na prvých dvoch miestach, delí ich iba bod. Obe mužstvá vyhrali v súťaži päťkrát v rade. Víťaz zápasu bude lídrom Synot ligy.

„Každý úspech v sezóne, hoci čiastkový, so sebou nesie zdravú dávku sebavedomia. Tento zápas, ak sa to podarí, so sebou prinesie nielen postavenie v tabuľke, ale aj získané sebavedomie. To môže byť prospešné v ďalších zápasoch,“ povedal pre iDnes.cz tréner Sparty Vitězslav Lavička.

V prechádzajúcich vzájomných dueloch sa viac darilo pražskému klubu. Sparta vyhrala trikrát v rade, naposledy 18. júla v Superpohári (3:0). Plzeň zdolala Spartu pred viac ako dvoma rokmi.

„Vieme, aké má súper prednosti. Je tam prepracovaná kombinačná fáza, automatizmy, ale to my máme tiež. Z pohľadu útočnej sily sme dali viac gólov, takže súper bude mať rešpekt,“ povedal pre iDnes.cz kouč Plzne Miroslav Koubek.

Stretnutie vysiela ČT Sport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Zápasy na dnes: Bayern hrá s Dortmundom, Plzeň vyzve Spartu