Zápästie nepustí Murraya ani do Šanghaja

SITA|8. okt 2009 o 10:44

Britský tenista Andy Murray pre problémy s pravým zápästím nútene vynechá aj budúcotýždňový turnaj v čínskom Šanghaji.

LONDÝN. Britský tenista Andy Murray pre problémy s pravým zápästím nútene vynechá aj budúcotýždňový turnaj ATP World Tour Masters 1000 v čínskom Šanghaji.

Dvadsaťtriročný tretí muž svetového rebríčka to oznámil na svojej oficiálnej internetovej stránke. Rodák zo škótskeho Dunblane by sa mal vrátiť do diania až začiatkom novembra v španielskej Valencii.

Murray má ťažkosti s rukou už od augustového turnaja v americkom Cincinnati a lekári mu v stredu odporučili nezaťažovať ju ešte približne dva - tri týždne. Po newyorských US Open, na ktorých už v osemfinále nestačil na Chorváta Marina Čiliča, absolvoval zápas rozhodujúceho 2. kola play off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára v Liverpoole proti Poliakom - jeho dva singlové body nestačili "ostrovanom" na zachovanie príslušnosti k druhej lige tejto súťaže reprezentačných tímov.

Britova terajšia opatrnosť nepochybne vyplýva aj z faktu, že novembrový "výberový" šampionát ATP World Tour Finals sa tento rok uskutoční v Londýne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zápästie nepustí Murraya ani do Šanghaja