Zahrávali sme sa s osudom, tvrdí kouč ManU Ferguson

SITA|12. mar 2009 o 11:39

Kormidelník anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Alex Ferguson napriek relatívne pohodlnému postupu svojich zverencov do štvrťfinále Ligy majstrov.

MANCHESTER. Kormidelník anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Alex Ferguson napriek relatívne pohodlnému postupu svojich zverencov do štvrťfinále Ligy majstrov 2008/09 neskrýval po stredajšej odvete osemfinále proti Interu Miláno (2:0) sklamanie.

Skúsený škótsky lodivod doslova vyhlásil, že jeho tím sa počas duelu na Old Trafford pohrával s osudom a balansoval na okraji priepasti. Fergusonovi sa nepáčilo, ako Cristiano Ronaldo a spol. pristúpili k zápasu po strelení úvodného gólu už v 4. min z hlavy Nemanju Vidiča.

"Bola to jedna z tých typických dlhých európskych pohárových nocí, keď neviete, či sledujete zápas, alebo sa pozeráte na futbalovú samovraždu. Po prvom góle som si myslel, že pridáme a súpera dorazíme. No namiesto toho sme vôbec nehrali dobre a mali sme šťastie, že sme do prestávky stále vyhrávali," povedal Alex Ferguson a pokračoval:

"Myslel som si, že dokážeme pridať ďalšie góly, no my sme začali bezhlavo strácať lopty a nakopávať ich do priestoru, kde nikto nebol. Z našej strany to bol bezstarostný a nezodpovedný futbal, ktorým sme dovolili Interu dostať sa späť do hry. V druhej časti prvého polčasu boli Milánčania oveľa lepším tímom. V druhom dejstve sme potom trochu pozmenili systém, viac sme pokrývali Cambiassa a trochu sme sa zlepšili. Napriek všetkému som však samozrejme šťastný, že sme postúpili do ďalšej fázy."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zahrávali sme sa s osudom, tvrdí kouč ManU Ferguson