Xabi Alonso prestupuje z Realu do Bayernu, potvrdili Mníchovčania

Xabi Alonso v drese Realu v súboji s Bayernom.
Xabi Alonso v drese Realu v súboji s Bayernom. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. aug 2014 o 00:20

Tréner Bayernu Mníchov Pep Guardiola potrebuje vyriešiť situáciu, keď sa mu zranili Javi Martínez a Thiago Alcantara.

MADRID. Prestup španielskeho futbalistu Xabiho Alonsa z Realu Madrid do Bayernu Mníchov ešte nie je hotovou vecou. Stať by sa tak malo v horizonte jedného až dvoch dní, uviedla nemecká strana.

Podľa finančného riaditeľa Bayernu Jana-Christiana Dreesena sú Mníchovčania v zásade dohodnutí s Madridčanmi na podmienkach a vo štvrtok mal hráč absolvovať lekársku prehliadku.

"Nachádzame sa vo finálnej fáze priateľských rozhovorov s Realom Madrid. Veríme, že do jedného - dvoch dní sa dohodneme," povedal Dreesen.

Prestup už skôr avizoval web goal.com.

Úradujúci šampión Ligy majstrov by mal za neho zinkasovať 5 až 10 miliónov eur, majster sveta 2010 a európsky šampión 2008 a 2012 si vraj u bundesligistu zarobí 10 miliónov eur za sezónu.

Ukončil reprezentačnú kariéru

Tréner Bayernu Pep Guardiola našiel v Alonsovi náhradu za zranených krajanov Javiho Martíneza a Thiaga Alcantaru.

Alonso vo štvrtok ozmámil koniec kariéry v španielskej reprezentácii, v ktorej odohral 114 zápasov, strelil 16 gólov. Na klubovej úrovni pôsobil Bask v San Sebastiáne, Eibare a FC Liverpool.

V Bayerne bude Alonso piaty Španiel. Tréner Pep Guardiola má v kádri krajanov Pepeho Reinu, Juana Bernata, Javiho Martíneza a Thiaga Alcantaru. Martínez a Alcantara sú však dlhodobo zranení a zdravotné problémy má aj ďalší stredopoliar Bastian Schweinsteiger.

Benatia si zahrá s Ribérym

Bayern v stredu zároveň skompletizoval prestup obrancu Mehdiho Benatiu z AS Rím. Marocký stopér absolvoval vstupnú lekársku prehliadku a následne podpísal päťročný kontrakt. Udinese za neho získa odstupné 25 miliónov eur.

"Ponuka od klubu ako Bayern sa neodmieta. Budem hrať za jeden z najlepších tímov na svete, je to pre mňa veľká príležitosť," uviedol 27-ročný obranca, ktorý sa v tíme úradujúceho nemeckého šampióna stretne aj so svojím bývalým spoluhráčom z Olympique Marseille Franckom Ribérym.

Benatia v uplynulej sezóne Serie A vytvoril v drese AS silnú stopérsku dvojicu s Brazílčanom Leandrom Castanom. Rimania aj zásluhou toho získali titul vicemajstrov Apeninského polostrova.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Xabi Alonso prestupuje z Realu do Bayernu, potvrdili Mníchovčania